Miért van szükség óratartó dobozra? (x)

Első órád megvásárlására talán már nem is emlékszel. De ha te is órarajongó vagy, akkor ismered azt az érzést, amikor órákat nézegetsz. Kicsit győzködöd magad, hogy nincs rá szükséged, de aztán mégis megveszed. Az órák pedig gyűlnek, gyűlnek és te mindet kedveled. Lehet, hogy van néhány kedvenc, amit gyakrabban hordasz, de szinte mindre sort kerítesz időnként. És addig hol vannak az óráid?

Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért érdemes óratartó dobozt vásárolnod az óráid részére.

Hol vannak az órák óratartó doboz hiányában?

Ha nem rendelkezel az Órashop.hu webshopjában kapható óratartó dobozzal a Tissot óra és egyéb más óráid tárolására, akkor az órádat nem tudod megfelelően elpakolni. Leteheted az éjjeliszekrényre, a csap szélére, a TV elé vagy a konyhapultra, esetleg a szekrényre. Jobb esetben valamilyen zárt helyre teszed őket, például egy fiókba vagy egy polcra. Itt azonban az órák könnyen megsérülhetnek, leeshetnek, és az üvegük is könnyen megkarcolódhat. Az éppen felvenni szándékolt óráért pedig fel kell kutatnod az egész lakást.

karóra

Kissé jobb megoldás, ha az eredeti dobozukban tartod őket, a különféle stílusú dobozok azonban nem nyújtanak a lakásban esztétikailag megfelelő látványt. Az sem biztos, hogy minden órád rendelkezik dobozzal.

Mi történik az óráiddal, ha nem megfelelően tárolod őket?

Az óra érzékeny szerkezet. Apró fogaskerekek, alkatrészek arzenáljából áll, amik könnyen megsérülhetnek a nem megfelelő tárolás következtében. A lakásban található por és egyéb mikroszennyeződések bejutnak az óra belsejébe, és rárakódnak a fogaskerekekre. Ennek hatására az óra mechanikája megrongálódik, jobb esetben az óra csak késni fog, rosszabb esetben azonban a kis fogaskerekek megállnak. Ha azt szeretnéd, hogy az óráidat ne kelljen folyamatosan javítani, és sokáig tiszta és működőképes maradjon, akkor óratartó dobozt kell vásárolnod!

Mit ad óráidnak egy óratartó doboz?

Amikor az óratartó dobozba beleteszed az óráidat, azonnal egy esztétikus, rendezett látvány tárul eléd. Az esztétika azonban nem minden! Az óratartó dobozban az óráid biztonságban vannak. Nem fognak leesni, nem száll beléjük a por, és nem utolsó sorban könnyedén ki tudod közülük választani az aznapit. És ha te is megszállottja vagy az óráknak, akkor előveheted és nézegetheted is benne őket.

Milyen óratartó dobozok közül választhatsz?

Az óratartó dobozok számtalan színben, anyagban, formában, stílusban megvásárolhatók. Csak az egyedi ízlésedtől függ, hogy milyet választasz. Záródhat cipzárral, de lehet kihúzható fiókos, vagy felnyitható. Készülhet műanyagból, bőrből, textilből, fából. Számold össze, hogy hány órának keresel tárolási lehetőséget és ennek alapján válaszd ki az óratartó dobozodat. Választhatsz olyat, amibe csak egy vagy két óra fér bele, de ha komolyabb gyűjteménnyel rendelkezel, akkor vegyél 10, 20, vagy akár 24 férőhelyes dobozt!

Az óratartó doboz elsősorban nem az esztétikum, hanem a praktikum szempontjából fontos óráidnak, de válassz olyat, ami a szemednek is gyönyörködtető.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés