Hogyan válassz sötétítő függönyt? (x)

A hangulatos otthon varázsát lakóinak személyiségén és életszeretetén túl a berendezési tárgyak és kiegészítők ízlésesen összeválogatott harmóniája adja. Egy igazi otthonnak lelke van, és jól tesszük, ha ezt figyelembe vesszük az enteriőr kialakítása során.

Amikor minden bútordarab barátságban van minden egyes kellékkel, akkor elmondhatjuk, hogy jó munkát végeztünk. A színek, minták és anyagok megfelelő helyen és módon való alkalmazásával tökéletes egységet teremthetünk lakásunk arculatában.

Ebbe a képbe szorosan beletartozik a különböző textíliák elrendezésének módszere. A párnák, a szőnyegek, a függönyök és a sötétítő függönyök fontos szerepet játszanak a stílusos összkép megvalósításában.

A sötétítő függöny kiválasztása

A sötétítő függöny funkciója nem merül ki a sötétítésben, annál jóval többre képes: kitűnő védelmet nyújt a kíváncsi szemek, a huzat és a napfény ellen. Akkor lesz sikeres a kiválasztása, ha annak alapján történik, hogy milyen szerepet szánunk neki.

lakástextil

A blackout típusú sötétítő függöny teljesen kizárja a fényt, szóval jó választás, ha a maximális sötétség elérése a szándékunk. Ha részlegesen szeretnénk kizárni a fényt, akkor a sötétebb színű, sűrűbb szövésű anyagok között keresgéljünk. Az árnyékoláshoz pedig elegendő a lazább szövésű függönyanyag valamilyen világosabb színben.

Amennyiben kizárólag dekorációs szerepet tölt be a sötétítő függönyünk, abban az esetben tökéletesen kell passzolnia a bútorokhoz, berendezési tárgyakhoz, kiegészítőkhöz. A színe, az anyaga és a stílusa is kiemelt jelentőséggel bír a teljes esztétikum érdekében.

Sötétítő függöny a különböző lakberendezési stílusokban

A modern stílusú otthonok nagyméretű ablakaihoz finom anyagok és elegáns színek illenek, a fényesebb felületű anyagok is tökéletesek lehetnek. A rövid függöny azonban megtöri a tér eleganciáját, ezért mindenképpen padlóig érőt válasszunk.

A skandináv dizájn a világos, krémes pasztellszíneket kedveli. A természetes anyagok és színek képviselik ezt a fajta stílust és életérzést.

A minimál rajongói a nagyon letisztult, minta nélküli, egyszerű és nem túl színes arculathoz hasonló szempontok szerint válasszanak sötétítő függönyt is. A Szőnyeg textil webáruház kínálatában található termékek színvonalas minőséget képviselnek.

Legyél kreatív!

Bármilyen cél miatt is helyezünk el ablakainkon sötétítő függönyt, az kétségtelen, hogy a helyiség hangulatát erőteljesen tudják befolyásolni. Érdemes tehát játszani az anyagokkal, a formákkal, a színekkel, az arányokkal és a mintákkal.

Adjunk teret a fantáziánknak és használjuk kreativitásunkat a lakberendezés befejező szakaszához!

A hideg ellen védő, ablakra felfüggesztett állatbőr már réges-régen a múlté, ahogy a sok évszázaddal ezelőtti durva anyagú, kizárólag funkcionális függönyök is. Napjainkban a sötétítő függöny nagyon sokat tud hozzáadni egy otthon hangulatához. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy ugyanígy elvenni is képes, ha nem megfelelően alkalmazzuk a színek, minták, anyagok összehangolását.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés