A wifis kültéri kamerák felszerelésének előnyei (x)

A legtöbbünk, amikor nyaralást tervez, félve hagyja ott az otthonát, különösen akkor, ha hetekre utazik el. Bár jó módszer lehet ilyenkor megbízni a szomszédokat a ház felügyeletével, de ha a maximális védelemre törekszel a betörőkkel szemben, akkor érdemes felszerelni az otthonodat egy kültéri kamerával.

Itt azonban nem a hagyományos verzióra gondolunk, hanem az őket felváltó kiváló és kifinomult, az OkosabbOtthon.hu biztonságtechnikai eszközei között megtalálható wifis kültéri kamerákra.

okos otthon

De hogyan is működnek pontosan?

Ezek az eszközök az internethez kapcsolódva továbbítják a felvételeket, amelyek a felhőben tárolódnak, és bármikor visszakereshetők. Jóval kisebbek, mint a hagyományos térfigyelő társaik, és számos előnnyel rendelkeznek, amelyeket az alábbiakban részletesebben is átbeszélünk.

Nincs vezeték

A wifis kültéri kamerák telepítéséhez nem szükséges kábel vagy vezeték, ezért a behatolóknak sem lesz lehetőségük, hogy kiiktassák őket. Az akkumulátoruk pedig rendkívül hatékony, így a hét minden napján, 24 órában rögzítheted a ház körüli történéseket.

Ráadásul, mivel az interneten keresztül működnek, lehetőséged nyílik arra is, hogy  a kamerához mellékelt alkalmazáson vagy egy dedikált portálon keresztül valós időben meggyőzödj arról, hogy minden rendben van-e otthon. 

Rugalmas elhelyezési lehetőség

Ahogy fentebb már említettük, ezeknek a kameráknak a telepítéséhez nincs szükség vezetékre vagy kábelre, amely rendkívüli rugalmasságot biztosít a tekintetben, hogy hová is helyezheted el őket. 

Amit tovább erősít az is, hogy nagy teljesítményű érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek szilárd hatótávolságot biztosítanak az adatok vételéhez és továbbításához. Sőt elrejthetőek akár különböző tárgyak mögé is, amely biztosítja, hogy a behatolóknak ne tűnjön fel a megfigyelőrendszer.

Hová érdemes tenni őket?

Bár a legtöbb kamera nagy teljesítményű érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek szilárd hatótávolságot biztosítanak, azért nem árt odafigyelni, hogy az eszköz és a wifi router között a jel elég erős legyen.

Egy wifi router a legtöbb esetben nyílt terepen akár 50 méter távolságból is használható, ha azonban ennek bármi az útjába kerül (például egy másik épület fala vagy ajtaja), akkor ez a távolság drasztikusan csökken. De egyébként a wifi jelet számos egyéb tényező, például az időjárás vagy az antenna minősége is befolyásolja. 

Amennyiben az általad kiválasztott helyen nincs probléma a jelerősséggel, akkor a kamera üzembe helyezésének nincsen semmi akadálya. Ha azonban nem elég erős itt a jel, akkor a kamerát, vagy, ha van lehetőséged rá, akkor a routert is el kell mozdítanod. Ezenkívül lehetőséged van még a wifi hálózat kibővítésére is különböző jelerősítőkkel vagy átjátszókkal.

Reméljük, hogy a fentebb leírtakkal sikerült téged is felcsigázni a wifis kültéri kamerák felszerelésével kapcsolatban, amelynek segítségével nagyon sokat tehetsz az otthonod biztonsága és a saját nyugalmad érdekében is.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés