Ismert művek, amelyekhez nem ártana egy minőségi vodka (x)

Bár a vodka és a sci-fi műfaja nem feltétlenül járnak kéz a kézben, de talán mégis lenne potenciál a kettő összefonódásában. Egy blogbejegyzés erejéig legalábbis mindenképpen! Pontosan erre gondoltunk akkor, amikor 3 remekműhöz elképzeltünk némi alkoholos vonalat. Máris mutatjuk a részleteket.

Dredd bíró

Az utópiának helyet adó 70 milliós lakosságú Mega-City One nem éppen idilli hely. Pláne a pusztító atomháborúk után, amelyek következtében a kétségbeesett populáció nagyvárosokban folytat küzdelmet a túlélésért.

Ki ne vágyna ebben a siralmas helyzetben arra, hogy az iDrinks vodka kínálatából akár egyetlen palackkal is beszerezhessen? Pláne, hogy a sci-fiben még lázadók, kíméletlen bűnözők és meghibásodott robotok is veszélyt jelentenek, nem beszélve a városon kívüli Átkozott Földön a radioaktív sugárzástól elfajzott mutánsokról.

rövides poharak

Egyedül Dredd bíró lehet a megmentője ennek a elpusztulni látszó világnak. Lélekerősítő persze neki sem árthat, mi például a Zlatogor AK 47 Kalashnikov Vodkát képzeljük a karakteréhez, mivel egy harcias Kalashnikov formájú palackban kapható.

A majmok bolygója

Talán a sztoriban szereplő négy űrhajós is jobban járt volna, ha az Alpha Centauri csillagrendszer feltérképezése helyett egy kiadós iszogatásra ülnek be inkább. Pláne annak fényében, hogy a nagy száguldás miatt lelassul számukra az idő, és bizony 2000 évvel később érkeznek meg a bolygóra.

Ahol addigra már a majmok vették át a társadalom irányítását, embertársaink pedig rabszolgaként tengetik a mindennapokat. Meredek egy történet, valljuk meg őszintén, ide tényleg elkélne egy lélekerősítő!

Mondjuk az Outer Space Vodka formájában. A szóban forgó ital már csak amiatt is passzolna remekül a történet fonalához, mivel a palackja egy földönkívüli vonásait villantja fel.

Szárnyas fejvadász

A történet kiindulópontjaként egy génmanipuláció az emberre kísértetiesen hasonlító androidokat hoz létre, akik borzasztóan kemény és megalázó munkákat kénytelenek ellátni. Nem is csoda, hogy néhányan fellázadnak és kegyetlenül véres ámokfutásba kezdenek.

Itt jön képbe Rick Deckard, a szárnyas fejvadász, aki fel tudja ismerni az emberek között rejtőzködő androidokat. A szerepe tehát kulcsfontosságú, a feladata viszont korántsem egyszerű és nem is veszélytelen.

Úgyhogy hozzá is el tudunk képzelni némi alkoholt, mondjuk a Fallen Angel British Vodka formájában. A palack természetesen ennél az italnál sem hétköznapi, hiszen a világ legismertebb bukott angyalát, Lucifert ábrázolja.

Konklúzióként annyit talán leszögezhetünk, hogy a sci-fi műfaj meglehetősen távol áll a rózsaszín ködben úszó vígjátékok könnyedéségétől. Emiatt talán nem utolsó ötlet lenne egy-egy minőségi alkoholos ital formájában csempészni a történetbe némi oldódást.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés