Hogyan válasszak új vagy használt laptopot magamnak? (x)

Egy új vagy használt laptop vásárlásán töröd a fejed? Sokan vannak úgy, hogy nehezen döntik el, milyen hordozható számítógépet lenne a legjobb megvásárolni. Egyesek esküsznek az új készülékekre, mások az olcsóbb, de már bizonyított típusok mellett teszik le a voksukat. De mégis te hogyan válassz ezek közül? Ebben a cikkben neked próbálunk meg segíteni!

Új vagy használt laptopot válasszak?

A PC Arénánál új laptopok is elérhetők, de sok esetben lehet jó megoldás egy használt üzleti laptop választása is. Ezek a készülékek ugyanis ha olyan kezekbe kerülnek, mint amilyenbe a PC Aréna esetén, még nagyon sokáig szolgálni fogják a tulajdonosukat.

laptopon író ember

Mivel ezek üzleti célra lettek kifejlesztve, így bírják a strapát, a hosszú üzemórákat, a rendszeres és hosszan tartó használatot. Ha tehát munkához kell egy megbízható gép, akkor érdemes velük is számolnod. Ezek a készülékek nemcsak úgy tovább vannak adva, hanem át vannak nézve, és ha szükséges, akkor javították őket, alkatrészeket is cseréltek bennük. Nemcsak használt, de igazi felújított darabok is.

Az egyik legjobb egy használt laptopban az, hogy annak ellenére, hogy az eredeti áruk több százezer forintban mérhető, ennek töredékéért lehet hozzájutni már pár éves felújított modellekhez is.

Persze az is érthető, ha te inkább egy új készüléket választasz. Ebben ugyanis a legújabb fejlesztésű processzorok várnak rád, melyek extra teljesítményük mellett kiváló akkumulátorkímélő működésükről is híresek.

Milyen fontos tulajdonságokat érdemes megnézni egy laptop esetén?

Minden esetben a te saját fontossági sorrended alapján dönts egy készülékről. Ami számodra a legfontosabb, abban kompromisszumok nélkül feleljen meg a készülék! De nézzük részletesen, hogy mire érdemes odafigyelni.

A márka fontos lehet azok számára, akik már megszoktak egyet, és nem szeretnének eltérni tőle. Ha te is megszerettél egy gyártót, egy koncepciót, már az elején szűkítheted a keresésed arra az egy márkára. Kiváló példa erre az, aki elégedett az Apple termékeivel. Ő szinte biztos, hogy csak a Macbookokat fogja keresni a jövőben is.

A memória mérete is mérvadó lehet, főleg, ha valamilyen grafikai feladatot végzünk majd a laptopon. Illetve akkor is, ha játszani is szeretnénk majd vele valamilyen komolyabb grafikával rendelkező játékkal. Alapból legalább a 8 GB-ot javasolnánk, de ilyen esetekben inkább a 16 GB RAM lesz a megfelelő.

A háttértár lehet HDD vagy SSD. Ez utóbbi sokkal gyorsabb, épp ezért érdemes ezt választani. A HDD viszont olcsóbb, így bár lassabb elérést biztosít, nagyobb adatok (filmek, zenék, képek) tárolására kiválóan alkalmas.

Ezeken kívül a csatlakozások (HDMI, USB, Bluetooth, stb.) is nagyon fontosak. Ne ezen múljon, hogy valami külső eszközt tudsz-e a jövőben is használni, mint ahogy eddig tetted.

Mi alapján válasszak laptopot magamnak?

Ahogy már írtuk is: mindig a saját igényeidnek legmegfelelőbbet válaszd! Ha te sokat fogod hordozni ide-oda, akkor egy kisebb, könnyebb változat lesz a jó. Ha videót is vágsz vele, akkor egy gyors, sok RAM-mal ellátott kell nagy háttértárral, és így tovább.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés