3+1 ötlet, hogy mit kezdj a száraz virággal (x)

A friss virág illata a nappaliban semmivel nem hasonlítható össze, viszont néhány nap után elillan az illat, és sajnos elhervad a virág is. Ma már olyan művirágokat lehet kapni, amikről még közelről sem nagyon lehet eldönteni, hogy valóban műanyagból készült-e. Ha neked nemcsak az a fontos, hogy mindig látványos dekoráció kerüljön a vázádba, hanem az is, hogy természetes legyen, akkor olvass tovább!

Tartós koszorú

Legyen szó akár ajtóra akasztható koszorúról, akár olyanról, amit eltávozott szeretteidhez viszel, fontos, hogy a koszorú ellenálló legyen, és minél tovább megőrizze eredeti koncepcióját. Mivel nincs szükségük napfényre, vízre, csak némi ecsetes tisztogatásra, így szinte bárhová teheted. A yourhobby virágkötészeti termékei között találhatsz különböző koszorúalapokat, oázisokat, növényi leveleket és szirmokat, amikkel divatos dekorációkat készíthetsz.

száraz virág

Egy sziromnyi medál

Az ékszerkészítésben számos újdonság jelent meg az elmúlt években. Az egyik például az, hogy apró levelű virágokat, növényeket foglalnak gyantába, majd szilárdulás után átcsiszolják. Bár ehhez nem kell kimondottan préselni vagy szárítani a növényt, mert a gyanta lesz a tartósítóanyag, mégis a jelző, amivel ezeket a gyűrűket, fülbevalókat, medálokat illetik igaz: örökszépek.

Éljen az ifjú pár!

Miután az ifjú pár hivatalosan is kimondta a boldogító igent, régi hagyomány rizzsel vagy virágszirmokkal megszórni őket. A régi hiedelem szerint, ha az oltárhoz vezető utat szirmokkal hintik be, akkor békés lesz a házasság, a szertartás utáni gabona vagy virágeső termékenységet hoz.

Ha társasházban élsz, és esélyed sincs élő növényt szerezni, akkor vásárolj szárítottat! Tapintásra, látványra sokkal kellemesebb, mint a műanyag, és hát ki tudja, hogy a plasztik utánzat mennyire lesz hatásos a babonát illetően.

Potpourri

Szereted, ha finom, de mégis természetes illatok vesznek körül otthon? Készíts házi potpourrit! Egy szép formájú üveget fertőtleníts, majd töltsd meg különböző száraz növénnyel! Tehetsz bele friss levendula- vagy borsmentarügyet. Válassz egy olyan illóolajat, amit kedvelsz, illik is az üveg tartalmához, és cseppents bele néhányat! Bár ez önmagában is elég látványos, egy csipke- vagy színes selyemszalaggal még mutatósabbá varázsolhatod.

Te is nekiállhatsz a tartósításnak

Ha gyakran sétálsz erdőn, mezőn és van alkalmad szebbnél szebb virágokat, terméseket, leveleket gyűjteni, te is megpróbálkozhatsz a szárítással. Az egyik a hagyományos fejjel lefelé lógatás. Erre érdemes sötét helyet választanod, mert a napfény hatására veszíthet a színéből.

A másik pedig, hogy nagy mennyiségű szilikagélt szerzel be. Egy légmentesen záródó műanyag edény aljára szórj belőle annyit, hogy befedje, majd csak a növény fejét ültesd rá! Ha szárral együtt szeretnéd tartósítani, akkor vízszintesen fektesd rá! Szórj a tetejére is némi szemcsét, de nem kell, hogy teljesen belepje! Nézd meg naponta, és amikor olyan, amilyet szerettél volna, egyszerűen szórd ki belőle a granulátumot!

(x) hirdetői tartalom