10 érdekes pillanat a sport világából

Bizonyára sokféle sporttal kapcsolatos érdekességet szoktál olvasgatni, de lehet, hogy ebben a cikkben leírtakról még soha, sehol nem hallottál. Mutatunk néhány érdekességet, olvasgass, szemezgess, és élvezd a sporttörténelem nagy titkait. (x)

 1. A teniszütő húrjainak rövid története
  A teniszütő húrjai általában juh, tehén és kecskebélből készültek. Ezeket a bélrostokat megszárították és hihetetlenül rugalmasak voltak.
 2. A gyorsasági rekord megdöntője
  2014-ben a japán Kenichi Ito négyszeres gyorsasági rekordot döntött meg. 100 métert futott le mindössze 15,7 másodperc alatt, az Unibet bónusz oldala szerint.
 3. A világcsúcs és Szergej Bubka
  Szergej Bubka ukrán rúdugró, 35 világcsúcsot állított fel a pályafutása alatt, ugyanis 1983-tól, 1990-ig, azaz összesen 7 évig nyert a rúdugrásban, senki sem tudta őt legyőzni. És a világon ő volt az első, aki a hatméteres magasságot átugrotta.
 4. A meztelen edzés Amszterdamban
  Amszterdamban történnek olyan dolgok, amelyek Amszterdamban is maradnak. Legalábbis, sok filmben erről is lehet hallani. Nos, a városban létezik egy olyan edzőterem, ahol meztelenül is lehet edzeni.
 5. Már nem örülhetett a győzelemnek
  A világbajnokságokon sajnos történnek halálesetek. Ilyen veszélyes versenyek, a futással kapcsolatos bajnokságok. A sportolók rendszerint nem a dehidratáció következtében halnak meg, hanem a túlivás miatt haláloznak el.
 6. Dicsőség az 1928-as olimpián
  India összesen 6 aranyérmet szerzett az 1928-as olimpián.
 7. A futball labdák és a tehénbőr
  Ahhoz, hogy az NFL elegendő futball labdával lássa el a játékosokat, összesen 3000 tehén bőrére van szükség minden egyes évben.
 8. Super Bowl gyűrű
  A Super Bowl nyertesei egy emlékgyűrűt kapnak. Sokan azonban nem tudják, hogy a játékvezetők is gazdagabbak lesznek egy ilyen gyűrűvel.
 9. Az Arsene Wenger győzelme
  A 2003-as és a 2004-es szezonban, az Arsene Wenger csapata 38 mérkőzésből, összesen 26-ot nyert meg, a Bet365 mobil adatai szerint.
 10. A női sportolók száma csak emelkedik
  Az olimpiai női sportolók száma néhány év alatt jelentősen megemelkedett. Az 1920-as években még csak 65 nő vett részt az olimpiai játékokon, azonban 1936-ra, 331 nő indult a különféle sportágakban.

A cikk támogatói tartalom, azt nem a Vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés