Karddal űzött sportok nélkülözhetetlen elemei: fegyvertokok és állványok

Napjainkban egyre elterjedtebbé váltak különböző a küzdősportok és harcművészeti elemek, amelyek leginkább a japán kultúrából származnak. Ezen sportágak művelése nem csak fizikai igénybevétellel jár, hanem magas szellemi koncentrációt is igényel. A harcművészet elnevezés sem véletlen, mivel ezen sportágak művelése felér egy művészi alkotással, amelybe az ember nem csak a fizikai erejét teszi bele, hanem a teljes szellemét használja.

A japán harcművészeteknek vannak olyan ágai, mint a kendo vagy a kendzsucu, amelyet kardok segítségével űznek, és a régi japán szellemiség, az élet-halál harc elemeinek a felelevenítésére szolgálnak. Ezeknek a sportágaknak a műveléséhez hatalmas fegyelem és figyelem szükséges, mind a gyakorlatok végrehajtása, mind a társ és a saját testi épség megtartása érdekében egyaránt.

A fegyverállványok lényeges elemei

A sportág elemeit, vagyis a formagyakorlatokat kezdetekkor gyakorló botok segítségével tanulják meg, amely lehet bambusz vagy fakard, majd éles acélkardokra váltanak, amikor az egyén már tapasztalt, és vívó tudása is megbízható. Azonban a gyakorláshoz használt kardokat szükséges egy olyan állványon tárolni, amely nem csak látványos, hanem praktikus is.

Amennyiben te is szeretnéd fegyvereidet szakszerűen és esztétikusan tárolni, valamint szeretnéd, ha sokáig hű társad maradna az eszköz edzésed során, akkor keresd fel SamanSport.hu weboldalát, ahol számos hasznos eszköz közül válogathatsz.

Különböző típusú állványok között válogathatunk. Léteznek olyanok, amelyeken vízszintesen, míg másokon függőlegesen lehet elhelyezni a kardokat. Továbbá nem csak egy, hanem egyszerre két kard elhelyezésére is szolgálhat. Az állványok legtöbb esetben hagyományos vonalat követve fából készülnek, amelyet darabjaira szedve is könnyen összeszerelhetőnek bizonyulnak. Változatos méretüknek és alakjuknak köszönhetően nem csak földre helyezhetők, hanem az asztalunk vagy a polcunk dísze is lehetnek.

sámánsport, állvány

Fegyvertokok a megfelelő védelem érdekében

Aki a japán harcművészet olyan ágát űzi, amely kardhasználatot igényel, tudja, hogy nem elegendő egy állvány az eszközök szakszerű tárolásához, hanem tokokra is szükség van. A tokoknak köszönhetően mind a tárolás, mind a szállítás egyszerű és biztonságos lesz, nem csak az embertársainkra való tekintettel, hanem a kardok élére való figyelemmel egyaránt.

A legtöbb tok vállpánttal vagy fogantyúval ellátott, így megkönnyíti több kard egyszerre történő szállítását és kényelmessé teszi azt. Anyagát illetően tartós nylonról beszélhetünk, amely strapabíró és ellenáll a szakadásnak. Tisztítását tekintve azonban csak kézzel moshatók az anyag roncsolódásának elkerülése végett.

Támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette. (X)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés