Szerelkezz fel a téli utazáshoz!

Bár hó még nem sok volt idén, de a síelés szeretete és a síszezon közeledte benne van a levegőben. Emberek százai, ezrei utaznak el ilyenkor pihenni egy kicsit. Az aktív lazítás szerelmeseinek ideális lehet a hegyekbe való utazás, hiszen számos síparadicsom várja, hogy biztosítsa a megfelelő feltöltődést.

Mit pakoljunk a bőröndbe általában?

Akár kezdő, akár rutinos utazó vagy, a kérdés mindig felmerül a pakolás megkezdése előtt. Persze nyáron jelentősen könnyebb dolgod van, hiszen akkor sokkal kevesebb cuccra van szükséged ahhoz, hogy mindent magaddal vigyél, mint a hidegebb időszakban.

Télen nagyon fontos a réteges öltözködés, így a ruhák száma is erősen megugorhat, ami a poggyászok szempontjából eredményezhet változást. Persze akadnak olyan kellékek, amik minden utazás alapvető elemei, mint amilyenek az úti okmányok (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély), és persze a biztosítás is elengedhetetlen. A síelés amúgy is rejt magában veszélyeket, így nem szabad ezen spórolni. Készpénz és bankkártya is elengedhetetlen az úthoz, de fontos, hogy mindkettőből legyen, mert ha útközben fizetőkapuhoz érsz, vagy épp hív a természet, a legtöbb helyen díjköteles a mosdóhasználat.

síelés

Hogy ne tudjon megtréfálni a technika ördöge, lehetőleg írj ki minden fontos telefonszámot, és egy papíralapú térképet is vigyél magaddal. Tuti akkor nem lesz net a közelben, vagy épp akkor merül le a telefon, amikor a legnagyobb szükséged lenne rá.

Mit tegyünk be télen?

Síelés esetén természetesen a sífelszerelés az első, mint a léc, a síbot, a sícipő, síruha, réteges aláöltözet és persze napszemüveg, sapka. Az esetleges síbalesetek kezelésére fásli, krém és hasonló mobil gyógyszertár szükséges. Inkább több legyen, mint hogy hiányozzon valami.

Amennyiben várost is szeretnél nézni, vagy épp felfedezni az éjszakai életet, akkor kicsit több póló, nadrág és ruha nem árt. Sőt egy elegánsabb cipő is jól jöhet a hölgyeknek.

Ha repülővel utazol, akkor mindig nézd meg, hogy a poggyászod a súlyhatárokon belül van-e, mert kellemetlen ott átpakolni, vagy épp többletköltséget fizetni büntetésként. Ha pedig mindenre szükséged van, akkor inkább bőrönd szettet válassz az Etáskától, mert könnyebb egyféle kinézetet megjegyezni a reptéren.

Önellátó a szállás?

Ha magadnak kell gondoskodni az élelmezésről, akkor a legjobb, ha viszel magaddal fűszereket és tartós élelmiszereket, teát, kávét. Sőt, egy szivacs és mosogatószer is nagyban megkönnyítheti az életedet, ami bár nem kötelező, hozzájárul a kényelemhez. Lábas és evőeszköz általában mindenhol megtalálható, így azt hagyd otthon nyugodtan.

Azért azt ne felejtsd el, hogy a repülőre sem lehet mindent felvinni, így ebben az esetben tanulmányozd az adott légitársaság szabályzatát.

A cikk natív támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette. (X)

 

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés