Flottakezelés kis- és középvállalkozások számára

A céges flották kezelésére manapság – a vállalkozás méretétől függően – sokféle lehetőség kínálkozik. A nagyvállalatoknál viszonylag egyszerű a helyzet, hiszen autóik kezelése a járműállomány nagysága miatt cégen belül is megoldható, feltéve hogy rendelkeznek az üzemeltetéshez szükséges számú és szakértelmű munkaerővel. Amennyiben ezt valamilyen oknál fogva nem szeretnék saját maguk intézni, akkor autóikat flottamenedzsment cégre bízhatják. Ez a konstrukció azonban kisebb járműpark esetén arányaiban jóval költségesebb lehet.

A saját flotta kezelésének problémái

A legtöbb kis- és középvállalkozás minden bizonnyal szembesült már a céges autók üzemeltetésének nehézségeivel, melyek – a teljesség igénye nélkül – a következők lehetnek:

  • a nagyszámú Excel tábla kezelése nem csak meglehetősen problémás, de időigényes feladat is, amely ráadásul nem teszi lehetővé az átfogó elemzések készítését;
  • időigényes az autók használatához kapcsolódó adminisztráció;
  • a járműpark üzemeltetése és szervizelése során nem mindig megfelelő az információáramlás, gyakran a határidők betartása is nehézségekbe ütközik;
  • a járművek kezelése nem eléggé rugalmas és hatékony;
  • a saját flotta cégen belül kezelése munkaerő-igényes folyamat;
  • az adatvesztés veszélye folyamatosan fennáll, és az adatvédelem gyakran nem felel meg GDPR előírásoknak.
  • Flottamenedzsment szoftver használata

A fenti problémák esetén jó megoldás lehet a flottakezelés szoftveres támogatása, különösen ha vállalkozása 10-nél több autóval rendelkezik. Ezek a programok hasznos funkcióiknak köszönhetően lényegesen könnyebbé teszik a teljes járműpark nyilvántartását és üzemeltetését.

flottakezelés

 

Együttműködés minősített flottapartnerrel

A flottapartnerek olyan gépjármű üzemeltetéssel foglalkozó cégek, amelyek valamely nagy flottakezelő szoftvert forgalmazó cég programjának támogatásával látják el feladatukat. Ez a konstrukció több okból is előnyös az ügyfelek számára, hiszen nem kell flottakezelő szoftvert vásárolniuk, az élőmunkát igénylő tevékenységeket, pedig a partner cég látja el helyettük. A flottapartner gondoskodik a járművek üzemeltetése körében felmerülő feladatokról, miközben Ön a program segítségével szemmel tarthatja mikor, hol és mi történik autóival, sőt, a használattal kapcsolatban riportokat, kimutatásokat is lehívhat. A profi szakemberek a flottakezelő program használatával gondoskodnak az adatvédelmi szabályok maradéktalan betartásáról is. Ugye milyen egyszerű?

Akár egy sokoldalú és hatékony flottakezelő szoftvert keres, akár egy minősített flottapartnert, amely minden terhet levesz cége válláról, mindenképpen keresse fel a SeaFleet weboldalát, ahol bővebb tájékoztatást kaphat a részletekről.

Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés