Milyen kiegészítők kaphatók a masszázsmedencékhez, és miért van rájuk szükség? (x)

Masszázsmedence vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy bizony a jakuzzi használatát kiegészítők segítségével még komfortosabbá lehet tenni, illetve bizonyos tartozékok spórolás szempontjából szintén igen hatékonyak.

 

És hogy melyek ezek a kiegészítők, és milyen szerepük van? Ennek jártunk utána.

Thermotetők

Ha csak egyetlen kiegészítőt szeretnénk vásárolni, akkor az mindenképp a thermotető legyen. Ez ugyanis lényegében egy multifunkcionális eszköz, melynek egyszerre több szerepe is van.jakuzzi, masszázsmedence

Elsősorban a thermotető fő funkciója, hogy a medencében lévő vizet ne engedje kihűlni. Erre főként hűvösebb időben van szükség, hiszen a tető nélkül még a viszonylag nagyobb mennyiségű víz is gyorsan hűl, ami miatt a fűtőmotoroknak szinte folyamatosan dolgozniuk kell, ez pedig hosszabb távon igen borsos áramszámlához vezetne.

Természetesen a thermotető a párolgást is megakadályozza, vagyis a pára lecsapódik a tető belsején, és visszafolyik a medencébe. Így nem csupán az árammal spórolhatunk, hanem vízzel sem kell olyan gyakran utántölteni a jakuzzit, mint azt a tető használata nélkül kellene. Nem beszélve arról, hogy ebből a szempontból még akkor is előnyös a tető használata, ha nem az udvaron, hanem házon belül van elhelyezve a masszázsmedence, mivel a folyamatos párolgás komoly penészedéshez vezethet beltéren.

Emellett a thermotető nyáron szintén hatékony eszköz, bár ekkor inkább a víz hűvösen tartásában jeleskedik. Ugyanis néhány prémiumkategóriás masszázsmedencében van nyári üzemmód, ami azt jelenti, hogy akár 30 fokig vissza lehet hűteni a jakuzzi vizét. Ha pedig azt szeretnénk, hogy a kánikulában ne melegedjen fel újra a víz, akkor érdemes a használaton kívüli medencét egy thermotetővel lefedni.

Tetőemelők

A thermotetők súlya a méretüktől és a felhasznált anyagoktól függően lehetnek könnyebbek és nehezebbek is. A könnyebbek megközelítőleg 20 kg-ot nyomnak, de nem ritkák a nagyobb, 50 kg-os darabok sem. Ezeket egy embernek kissé megterhelő mozgatni, ezért érdemes a tető mellé tetőemelő szerkezetet szintén beszerezni.

A tetőemelők segítségével ugyanis szinte fél kézzel lehet mozgatni a súlyos thermotetőket, melyekben gáztöltésű lengéscsillapítók kaptak helyet az egyenletes és halk működés érdekében.

Audiorendszerek

Előfordul, hogy az ember örül a néma csendnek, de többnyire jólesik azt megtörni valamilyen kellemes zenével. Ebben lehetnek segítségünkre a masszázsmedencékbe építhető vezeték nélküli szórakoztató rendszerek. Ezek működtetéséhez nem kell mást tennünk, mint bármilyen Bluetooth kompatibilis eszközzel összecsatlakoztatni a rendszert, és már hallgathatjuk is a zenét igény szerint a medencén kívül és belül egyaránt.

Amennyiben te is a fent említett kiegészítők beszerzésén gondolkodsz, vagy először masszázsmedencét szeretnél vásárolni, nézz szét a Caldera Spas oldalán!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés