Egy hétvégi wellness mindent feledtet (x)

Itt vagyunk az ősz derekán, és a vénasszonyok nyara lehetővé teszi, hogy minél több időt a szabadban töltsünk, töltődjünk, pihenjünk. Azonban sokszor nem elég a friss levegő, a víz közelsége is fontos, hogy ki tudjuk piheni a rohanó mindennapokat. Már messzinek tűnik a nyári szabadság felhőtlen időszaka, itt az ideje, hogy őszre is betervezzünk egy kis pihenést.

Wellness és kirándulások egy helyen

Ha valaki csak egy jól megérdemelt pezsgőfürdőzésre vágyik, de azoknak is, akik az aktív pihenés szerelmesei, érdemes átolvasni a Hotel OTP Birkenhof**** változatos szolgáltatásait, és választhatnak az őszi ajánlatok közül egy számukra megfelelőt.

Ausztria legdélebbi tartományában, Bad Kleinkirchheim közelében meseszép tájakkal ismerkedhetünk meg, mellette a szálloda nyújtotta wellness és spa fürdőzési élményekben is részünk lehet. A szálloda család-, gyerek- és kutyabarát, így bármelyik szerettünket is magunkkal vihetjük ebbe a magyaros vendégszeretettel bíró környezetbe.

Hotel OTP Birkenhof****

A stressz levezetésének számtalan módja egy helyen

Ismerjük azt az érzést, amikor munkából hazatérve egy jóleső forró fürdőre vágyunk. De sokszor nincsenek meg otthon azok a feltételek, amelyek garantálni tudnák a nyugodt perceket, vagy szeretnénk hosszabb ideig víz közelében lenni. Ilyenkor érdemes elgondolkodni egy hétvégi vagy akár hosszabb wellnessezésen, amely hatására sikerül ismét feltölteni a tartalékainkat.

Messze a mindennapi környezetünktől, a nagyvárosi forgalomtól, a szennyezett levegőtől, zajoktól, sokkal jobban el tudunk lazulni, mintha csak otthonunkban töltjük el a várva várt szabadságot. Ha nem akarunk nagyon messzire menni, de azért mégis vágyunk a másfajta életérzésre, akkor a Hotel OTP Birkenhof**** nagyszerű választás.

Ebben a szállodában számtalan módja van az ellazulásnak. Pihenhetünk termálmedencékben, úszhatunk, vagy kipróbálhatjuk a szaunavilág különféle szolgáltatásait. Ha valaki az aktív kikapcsolódást kedveli, a stresszt és a felgyülemlett feszültséget az edzőteremben is levezetheti. Kiegészítő gyógymódként ki lehet próbálni a különféle masszázscsomagokat, arckezeléseket, sőt a szállodában még pedikűr és manikűr is található.

A wellness pozitív hatásai

Számtalan kültéri szabadidős sporttevékenység várja az idelátogatókat. Lehet kerékpárt kölcsönözni, túrázni az alpesi legelők mentén, teniszezni vagy golfozni, hogy csak néhányat említsünk. Akár úszik valaki, vagy csak sétál, mindez gyógyír lehet az alvásproblémáira is.

A hagyományos finn szaunázás vagy egy gőzkabin, infraszauna, a speciálisan összeállított masszázskezelések mind segítenek a szervezet regenerálásában, felpezsdítésében, a méregtelenítésben, a bőr megfiatalításában.

Mindezek hatására együttesen pedig bekövetkezhet nem csupán a test, hanem ennek következményeként a lélek feltöltődése is, így ismét jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, újabb terveket szőhetünk, és nyugodt gondolatokkal térhetünk vissza a hétköznapokba.

(x)

Az otthoni wellness elérhetetlen luxus? (x)

Amikor a welness szó kerül elő egy baráti beszélgetésen, az ezt követő téma általában egy hétvége valamelyik magyar hotelben, komplexumban, ahol az ember igazán kipihenheti a hét fáradalmait. Egy bevállalós nagymama vagy megbízható babysitter segítségével ki lehet mozdulni egy hétvégére vagy hosszú hétvégére a gyerekek nélkül is otthonról.

Ez nagyszerű módja a gőz kieresztésének, de az idei év fennmaradó részében ez aligha jó ötlet, már ha egyáltalán legális marad, és amikor a világ visszaáll az eredeti kerékvágásba, ez a megoldás nem lesz pénztárcabarát. Mi lenne, ha az otthonunk „tudná azt”, amit egy sok csillagos hotel?

Olvass tovább