Az otthoni wellness elérhetetlen luxus? (x)

Amikor a welness szó kerül elő egy baráti beszélgetésen, az ezt követő téma általában egy hétvége valamelyik magyar hotelben, komplexumban, ahol az ember igazán kipihenheti a hét fáradalmait. Egy bevállalós nagymama vagy megbízható babysitter segítségével ki lehet mozdulni egy hétvégére vagy hosszú hétvégére a gyerekek nélkül is otthonról.

Ez nagyszerű módja a gőz kieresztésének, de az idei év fennmaradó részében ez aligha jó ötlet, már ha egyáltalán legális marad, és amikor a világ visszaáll az eredeti kerékvágásba, ez a megoldás nem lesz pénztárcabarát. Mi lenne, ha az otthonunk „tudná azt”, amit egy sok csillagos hotel?

Milyen típusú wellness érhető el otthon?

Az otthoni wellness talán legismertebb része a jakuzzi. Azt hiszem, nem fog nagy meglepetést okozni a tényt, hogy használata kiegyensúlyozottá, nyugodttá tesz minket, javítja közérzetünket és egészségünket. Ha erre nem lenne hely bent, vagy kíváncsiságból szabad levegőn próbálnánk ki ezt az élményt, léteznek felfújható masszázsmedencék is. Jakuzzihoz vagy medencéhez rengeteg kiegészítő is elérhető a teljes élményért: védőtakarók, levélhálók, homokszűrők és jakuzzikiegészítők is, mint például illatpatronok.

homelux infraszauna

A másik wellnesseszköz, amelyik eszünkbe juthat, az a szauna. Ennek két fő fajtája létezik, a finn- és az infraszauna. Ez utóbbi nagy előnye, hogy könnyen össze- és szétszedhető, nem igényli szakember segítségét. Ha finn szaunát szeretnénk választani, de ez bent túl sok helyet elvenne, létezik kültéri finn szauna és kültéri fatüzelésű szauna is.

Úszómedence otthon?

Ha otthoni, úszásra használható medencét keresünk, a Swim Spa segíthet ki minket, amely 1,5 méteres mélységükkel, 2,3 méteres szélességükkel és akár 5,5 méter hosszúságukkal valódi úszásélményt nyújtanak: otthon.

Egy másik verzió a kinti vízi tevékenységekre a dézsafürdő. Ezt olcsó karbantartani, üzemeltetni, gyorsan és könnyen lehet telepíteni, így nem véletlenül népszerű.

Érdemes körbenézni a Homeluxnál, ez a csapat 10 éve az e-kereskedelemben működik, és fő termékcsoportja a kerti bútor mellett a jakuzzi, hidrokabin, zuhanykabin és a fürdőszobabútorok. Nemcsak házhoz szállítást vállalnak bárhol az országban, de prémium szállítást és szakszervizes beépítést is.

Tényleg egészséges a wellness?

A jakuzzik fúvókáikon keresztül testünket masszírozzák, így ellazíthatják merev izmainkat. Többek között stresszoldó hatással vannak ránk, amely több súlyos és kevésbé súlyos betegség kialakulásának esélyét csökkenti vagy meg is akadályozza. Emellett hidromasszázs hatásának köszönhetően lassítja a gyors szívverést, csökkenti a magas vérnyomást, fejfájást és egyes krónikus fájdalmakat, és jobbá teszi az emésztést és vérkeringést.

Egy hosszabb masszázsfürdő pedig sokak szerint egy valódi mély meditációval ér fel.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés