Botvégek és botspiccek a minél gyorsabb pótláshoz (x)

Mit lehet tenni olyankor, amikor a legnagyobb igyekezetünk ellenére is megsérül a horgászbotunk utolsó tagja, vagyis a spicce? A bottól nem szívesen válnánk meg, viszont jelen állapotában használhatatlan.

A cikkben megmutatjuk a kézenfekvő választ, méghozzá gyakorlati szempontból. Vagyis a botvégek és botspiccek gyors és hatékony pótlásának a szóba jöhető opcióit, illetve azok részleteit fogjuk megvilágítani.

Miért kellene megválni a szeretett horgászbottól, ha kizárólag a spiccet szükséges pótolni?

Sajnos bármennyire is igyekszik az ember megóvni az értékes és szeretett horgászbotok épségét, időről időre bizony nem lehet kizárni egy-egy sérülést, adott esetben törést. Ezt a nemkívánatos körülményt persze egyaránt okozhatja egy komolyabb hal fárasztása, illetve a tárolás közbeni probléma is.

A lényeg, hogy a spicc vagy botvég bármilyen szintű rendellenessége még nem jelenti azt, hogy kapásból cserélni kell magát a horgászbotot is. Szerencsére ennél sokkal inkább célravezető megoldások is rendelkezésre állnak.

A sérült vagy törött botspicc hibájának azonosítását követően így érdemes eljárni

Természetesen első körben leginkább azt célszerű feltérképezni, hogy hol és milyen mértékben sérült a botvég, illetve a spicc. Ezt adott esetben elvégezhetjük saját magunk is. Persze ha nem vagyunk egész biztosak a dolgunkban, akkor felkereshetünk egy megbízható és persze hozzáértő személyt is.

Amint megtörtént a rendellenesség azonosítása, következhetnek a konkrét lépések a megoldás felé. Vagyis elkezdhetjük feltérképezni annak a lehetőségeit, hogy egész pontosan milyen módon és persze mennyi pénzért cserébe tudjuk kiküszöbölni a spicc vagy botvég hibáját.

Az esetek döntő többségében persze a csere kínálja a leginkább kézenfekvő megoldást. Ezt pedig értelemszerűen erősen javasolt megbízható forrásból, lehetőség szerint kedvező ár-érték arány mellett megoldani.

Egyéb praktikus kiegészítők a botvégek és botspiccek kategóriájában

Sok esetben adódhat úgy, hogy a horgászbot legutolsó tagjának vagy éppenséggel a spiccnek semmi baja, sokkal inkább másfajta módon válik szükségessé egy-egy kiegészítő alkatrésznek a beszerzésre. Tipikusan ilyen eszköznek számít a botvégen megtalálható kupak.

Amennyiben ez a kupak elveszik, akkor szállításnál és tárolásnál folyamatos rendellenességeket okozhat a belső tagok elcsúszása. Ezt tudjuk kifejezetten gyors és hatékony módon kiiktatni azzal, ha beszerezzük a horgászbotunkhoz passzoló kupakot.

A különféle méretű, márkájú és finomságú botvégek és spiccek mellett tehát leginkább ezek a kiegészítők jelenthetnek komolyabb hozzáadott értéket. Amennyiben sikerül rövid időn belül gondoskodni a pótlásról, annak köszönhetően már a következő horgászatunk lefolyása is zavartalan, no és persze eredményes lehet.

(X) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés