Amikor ki kell ülni a pontykapást, ott a rod pod kitűnő szolgálatot tesz (x)

Ma már a rod pod olyannyira a horgászfelszerelés része egy pontyra vagy amurra pecázó horgásztársnál, ahogyan mondjuk a botok vagy éppenséggel az etetőanyag. Többek között ezért is foglalkozunk kiemelten a rod podokkal.

Szó lesz a rod pod szerepéről a békés halas horgászatok során, beszélünk majd az alkalmazásából fakadó előnyökről, ezenfelül pedig a rod pod használatának az előnyeit is górcső alá vesszük.

Hogyan is rendezkedik be a vízparton egy tudatos pontyhorgász?

Persze nyugodtan írhatnánk akár az amurra történő horgászatról is. A közepes vagy nagyobb testű békés halakra horgászva ugyanis úgymond ki kell ülni a kapást. Vagyis arra kell berendezkedni, hogy egy-egy pikkelyes kifogásához hosszú perceken vagy akár órákon át várni kell.

Emiatt erősen javasolt komfortosra venni a figurát. Vagyis kapásra várva úgy javasolt letenni a botokat, hogy maga a várakozás fizikai értelemben kényelmes legyen, és persze bármikor be tudjunk vágni, amikor hal van a horog végén.

Ebben lehet a segítségünkre egy masszív rod pod horgászat közben

A rod pod a modern bottartó állványok korszerű kivitelének számít. Egy stabil állvány tehát, ami biztos pontot jelent a bevetett horgászbotok lerakásához kapásra várva. A rod pod nagy előnye, hogy nem kell a talajba szúrni, mint mondjuk a hagyományos bottartó villákat.

rod pod

Ennek köszönhetően akár a köves, keményebb vízparton is gond nélkül fel tudjuk állítani. Ráadásul viszonylag kis helyet foglal, tehát a tárolása és a szállítása is könnyen megoldható. A vízpartra érve aztán másodpercek alatt össze tudjuk szerelni, és már vethetjük is be a kész felszereléseket a nyerőnek tűnő horgászhelyekre, a halak legnagyobb örömére.

Erre figyeljünk, amikor a rod podok között igyekszünk választani

A rod podok kínálatát szemügyre véve gyorsan kiderülhet, hogy méret és szerkezet szempontjából többféle opció is rendelkezésre áll. Dönteni úgy érdemes köztük, hogy a céljainkat és a horgászataink jellegét vesszük alapul.

Amennyiben több napon át tartó bojlis túrákon is horgászunk, ahol nincs kizárva egy-egy kapitális példány beköszönése, ott erősen javasolt lesz a komolyabb rod pod beszerzése. Így nem érhet minket nehézség akkor sem, amikor egy-egy ponty- vagy amurmatuzsálemet sikerül megakasztani.

Ha sokkal inkább egy-egy feeder vagy hagyományos fenekező horgászat erejéig kell a rod pod, a halak várható mérete pedig a néhány kilós tartományban van, akkor elegendő lehet a közepes erősségű rod pod is.

Persze egyfajta íratlan aranyszabályként leszögezhető, hogy az erős rod poddal egyszerűen nem tévedhetünk. Így nem kell majd negatív meglepetésektől tartani akkor sem, amikor egy brutális erősségű hal akad a horgunkra, méghozzá igencsak vehemens kapással.

(X) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette!