Mi az a mini PC, és mire használható? (x)

A mini PC a netbook asztali megfelelője, kis méretű, olcsó, alacsony fogyasztású asztali számítógép, amelyet alapfeladatokra terveztek, úgymint böngészés, webes alkalmazások elérése, alapvető irodai alkalmazások, audió-/videólejátszás.

Ahogy bővült a számítógépek piaca, úgy jelentek meg újabb és újabb típusok: az asztali PC-ket követték a laptopok, táblagépek, a játékgépek, az all-in-one gépek, a pocket PC-k, a munkaállomások, a szerverek. A PC-ket számos más termékbe is beépítették, ahol grafikus felhasználói felület kellett (ATM-ek, elektronikus pénztárgépek, szerszámgépek, feliratos kijelzők). Mini PC ma már szinte minden neves gyártó kínálatában megtalálható.

Melyek a mini PC-k előnyös tulajdonságai?

Már korábban is léteztek kis méretű számítógépek, de igazán a technológia közelmúltbeli fejlődésével jutottak el oda, hogy a kis méret már nagy teljesítménnyel párosul.

A mini PC-ket az teszi igazán népszerűvé, hogy asztali PC-ként működnek, miközben igen kis helyet foglalnak. Kevesebb energiát fogyasztanak, mint asztali társaik, így lényegesen kevesebb hűtést igényelnek, zajszintjük alacsony. Ezek a számítógépek kis méretüknél fogva akár a monitor hátára is rögzíthetőek, így még helytakarékosabbá tehetők. A furbify kínálatában kapható mini PC-ket raktárról, 2 év garanciával vásárolhatod meg!

Az ultrakompakt PC legfőbb előnyei:

  • kis méret
  • alacsony energiafogyasztás
  • kedvező költségek – megfizethető és költséghatékonyan üzemeltethető
  • zajtalan működés
  • sokoldalú használhatóság – csatlakoztatható monitorhoz, Tv-hez, kijelzőhöz
  • könnyű mozgathatóság, áthelyezhetőség
  • esztétikus

Furbify mini PC

Mire használható egy mini PC?

A számos előnyös tulajdonsággal rendelkező mini PC-k széleskörűen használhatók az alábbiakra is:

  • házimozi vagy médiacenter

Amennyiben TV-det vagy házimozi rendszeredet szeretnéd “felokosítani”, a mini PC ideális választás. Házimoziként vagy set-top boxként használható, fényképek és videók rendszerezésére és lejátszására is alkalmas. Ez esetben a csatlakozásokra, a grafikus kártyára és a processzorra érdemes koncentrálni választás előtt.

  • munkaállomás

A mini PC-k kiváló hordozható asztali számítógépek. Üzleti prezentációk, tréningek, dokumentumok szerkeszthetők és jeleníthetők meg könnyen.

  • digitális tartalomszolgáltatás

Reklámfelületként használható (pl. gyógyszertárakban, rendelőkben), szöveges és dinamikus tartalmakat (kép, film, hang) jeleníthetünk meg segítségével egy elektronikus képernyőn.

A mini PC-k hátrányai

A hagyományos asztali (torony) PC-kkel ellentétben egy mini PC-nél a bővíthetőség erősen korlátozott. Egy mini PC tökéletesen be van pakolva a kompakt vázba, és nincs hely semmi másnak. Bővíteni általában csak a merevlemezt, az SSD-t és a RAM-ot van lehetőség. Komolyabb videókártya általában csak a méregdrága highend típusokban van.

Azonban a fejlődés ennél a típusnál sem áll le, így a kis méret ellenére óriási lehetőségek rejlenek a mini PC-kben.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés