A koronavírus veszélyes, de mennyire? Így derítheti ki (x)

Az utóbbi időben életünk minden szegletébe befészkelte magát a koronavírus, mely számtalan nehézséggel jár számunkra. Ön is kíváncsi rá, hogy vajon átesett-e már a fertőzésen? Vagy éppen oltás előtt áll? Az alábbiaknak érdemes utánajárni.

Ellenanyag-vizsgálat többféleképpen

Szervezete immunválaszát akár azonnali eredménnyel is megtudhatja. A legegyszerűbb teszttípus ilyen célra a rapid antigénvizsgálat. Ezen folyamat során az ujjbegyből vett vérminta segítségével állapítják meg az Ön antitest szintjét.

Ha azonban védettségi igazolvány készíttetésére szeretné használni ezt a vérvételt, akkor az imént említett megoldás nem lesz megfelelő. Ebben az esetben a hatóságilag is elfogadott ellenanyag-vérvizsgálatot szükséges választania.

Az eredménnyel ekkor sem kell sokat várnia, hiszen a CenterLab egri laborában már másnap Önnél lehetnek a hivatalos dokumentumok. Ezen vizsgálat elvégzése akkor is javasolt Önnek, amennyiben azt gyanítja, hogy átesett a fertőzésen, de nem végeztetett PCR tesztet.

centerlab covid-teszt

Mindig a maximumra törekszik? Erre is van megoldás!

Ha a lehető legpontosabb eredményre vágyik, extra ellenanyag-vizsgálatra is lehetősége van. Ez a folyamat pontosan meghatározza mennyi antitest termelődött a szervezetében. Ez akár a betegségen történő átesettség, de a vakcina felvételét követően is kialakulhat. Abban különbözik a többi ilyen típusú vizsgálattól, hogy nemcsak a pontos immunválaszt tudhatjuk meg, hanem védettségünk időtartamáról is információt kaphatunk.

Az eredményt a WHO által is elfogadott skálán határozzuk meg. Ez főként a harmadik védőoltás felvétele előtt ajánlott, hiszen a teszt segítségével megtudhatja, mennyire voltak hatékonyak az előző vakcinák. Amennyiben a legpontosabb információkat szeretné megtudni, úgy erre az ország 39 teszt pontján is lehetősége van a CenterLab szolgáltatásait igénybe véve.

Tesztet szeretne csináltatni? Erre is többféle lehetőség van!

Amennyiben úgy gondolja, hogy fennáll a koronavírus-fertőzöttség gyanúja, mindenképpen célszerű tesztet végeztetni. Erre a leginkább bevett megoldás a hagyományos PCR teszt. Ez a legmegbízhatóbb és a leghatékonyabb az Ön fertőzöttségének megállapítására. Ennek a tesztnek a megléte sok esetben külföldi utazáshoz is elengedhetetlen.

Ha gyermekét szeretné leteszteltetni, akkor válassza a kellemetlenségektől mentes megoldást. Ez az úgynevezett „nyalókás” teszt, mely során a mintavételezés a szájüregben történik. Az eszközt 90 másodpercig kell a szájban tartani, mely idő alatt elegendő nyálmennyiség gyűlik össze a kiértékelhetőséghez. Elfogadottsága megegyezik a normál antigén gyorstesztjével, így ez, a CenterLabnál is alkalmazott megoldás rendkívül kedvező lehet gyermekeink számára.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés