Milyen WC tetőt érdemes választani? (x)

A WC tetőnek is fontos szerepe van a fürdőszoba berendezése során. A választáskor néhány fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell venni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyek ezek.

A WC tető kiválasztása során a funkció és a dizájn egyaránt fontos. A megfelelő változat kiválasztásához néhány fontos adatra feltétlenül szükség van.

Nagyon fontos a megfelelő méret meghatározása a választás során

A legfontosabb szempont a kiválasztás során a megfelelő méret meghatározása. Gyakran előfordul, hogy a WC csészékhez kapható WC tető is. Ez a szerencsésebb helyzet, hiszen ebben az esetben tökéletesen méretre vannak szabva. Megfelelően illeszkednek, és kiválóan ellátják a feladatukat. A Zuhanykabin.hu oldalán WC tetők sokasága várja a várárolni vágyókat. 

fürdőszoba berendezés

Azonban idővel előfordulhat, hogy az eszköz meghibásodik, eltörik, és nem sikerül ugyanolyan változatot találni. Ebben az esetben egy új típusra van szükség, melynek kiválasztása során mindenképpen figyelembe kell venni a következő szempontokat.

Mindenképpen méréseket kell végezni a vásárlás előtt

Elengedhetetlen, hogy a kiválasztott darab esetében megfelelő helyen legyenek a felfogatási furatok. Ehhez még a választás előtt, otthon le kell mérni a furatok közötti távolságot. Továbbá le kell mérni a külső szélességet, a belső szélességet és a belső hosszt is! Mindamellett a külső hosszról sem szabad megfeledkezni, mely az ülőke vége és a furatok közötti távolságot jelenti. 

Végül pedig az eszköz teljes hosszát kell lemérni, ami az ülőke leghosszabb pontjától a zsanérokig tart. Ha igazán biztosra akarunk menni, akkor a furatok és a tartály közötti távolságot is megnézzük, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy az ülőke nyitva marad, és nem fog magától lecsukódni.

A legolcsóbb változatok a műanyagból készült darabok

A dizájn is fontos, melynek kiválasztása során minden esetben figyelembe kell venni a fürdőszoba teljes hangulatát. A fehér változatok bizonyulnak a klasszikusoknak, hiszen tökéletesen illenek bármelyik helyiségbe és időtállóak. 

Természetesen mintás és színes változatok közül is lehet választani. Az alapanyag is fontos, hiszen ma már ebben a tekintetben is rendkívül széles a választék. A legolcsóbb változatok a műanyagból készült WC tetők. A fából készült modellek pedig a természetes anyagok rajongói számára bizonyulnak kiváló választásnak.

Továbbá a lecsapódás tekintetében is vannak különböző változatok. Lehet választani lecsapódásgátlós és klasszikusan csukódó WC tetőt is. Ma már olyan különleges változatok is találhatóak a kínálatokban, mint a bidé funkciós vagy az öntisztítós WC ülőke. Hasznos kiegészítőnek számítanak a fékek, melyek az ülőke alsó oldalára kerülnek fel, és a segítségükkel csillapítható a lecsapódás. Továbbá ha kisebb gyermek is van a családban, akkor egy gyereknek passzoló darab is beszerezhető, ami ráhelyezhető a normál méretű változatra.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés