Egy finom salátára vágysz? (x)

Nyakunkon az ősz, vége az egészségnek is igencsak kedvező nyári gyümölcs- és zöldségszezonnak, kevesebb napfény ér minket, nem tudunk/akarunk annyit a szabad levegőn tartózkodni. Ugye ismerős a helyzet?

Teljesen természetes hát, hogy időnként jelez a szervezetünk, hogy még több zöldre, még több egészséges ételre vágyik. Meglásd, bármennyire is igyekszel pótolni, tavaszra már még inkább hiányt fog szenvedni a tested.

Iktass be salátanapokat!

Amikor a hétköznapok rohanásában vagy és megéhezel, bizony nagyon nehéz nemet mondani a gyorsételekre vagy akár a nehezebb, tartalmasabb ételekre, mint amiket Szeged pizza nagyhatalmának számító Pizzafutár Szegednél kaphatsz.

saláta

Persze, hogy időnként jólesik egy isteni pizza vagy egy zamatos tésztaétel, esetleg egy kis húsos főétel, azért időről időre érdemes erőt venni magadon, és rendelésnél a leves után a saláta menüpontra kattintani!

Mert a saláta rendkívül finom és egyben egészséges is, így legfőbb ideje félretenni az előítéleteket, mely szerint csak fogyókúrázok esznek salátát, vagy hogy salátával nem lehet jóllakni, vagy hogy miért ennél te ízetlen zöld füveket?

Ugye, te magad is gondoltál már ezekre, vagy esetleg hallottad őket másoktól?

Legfőbb ideje felülírni a tévhiteket!

Melyik salátát válaszd?

Most állj meg egy pillanatra, és valóban készítsd magad arra, hogy átíródik minden, amit a salátákról gondoltál.

Választhatsz akár mediterrán salátát sonkaszeletekkel megspékelve, csirkemellcsíkokkal és fokhagymás kenyérrel turbózott római salátát vagy akár a sokmagvas salátát is, ha odáig vagy a pirított magvakért. Mindegyikkel elrepülhetsz egy étkezés erejéig Olaszországba, hogy részese légy a pezsgésnek és a mennyei ételek okozta örömnek.

Persze a Görögország iránti rajongásod sem marad válasz nélkül, így akár egy gyros saláta, akár egy joghurtos csirkemellel tűzdelt saláta vagy egy narancssaláta erejéig belekóstolhatsz a hamisítatlan görög ízekbe.

Nem maradhatnak ki természetesen a nagy klasszikusok sem: a Cézár saláta, a Casino saláta vagy az amerikai saláta mind-mind jól fognak esni úgy az érzékelőbimbóidnak, mint az egészségednek!

Ha ez még nem lenne elég, akkor tedd fel az öntetekkel az i-re a pontot! Ízlésed szerint választhatsz petrezselymes, joghurtos, borsos, kakukkfüves, kapros, fokhagymás, ezersziget vagy olívaolajos önteteket, amelyek megkoronázzák az amúgy is fenséges salátaételeket!

Te melyiket választod?

Ugye te magad sem hitted volna, hogy egyszer salátákra gondolva fog összefutni a nyál a szádban?

Bár alapvetően a tél a nehezebb, testesebb ételek időszaka, azért egy-egy nehezen emészthető, a testedet terhelő étel elfogyasztása után nem árt néha egy könnyedebb salátával kényeztetni a testedet!

Tudod már, hogy melyiket fogod rendelni, amikor a Pizzafutár Szeged munkatársa felveszi a telefont?

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés