Milyen adalékok érhetőek el egy autóhoz? (x)

Egy átlagos jármű ápolása és karbantartása mindig kiemelten fontos. Abban a szerencsés helyzetben lehetünk így 2023-ban, hogy ehhez számtalan termék és kiegészítő érhető el a piacon. Nekünk csak annyi a feladatunk, hogy kiválasszuk őket és használjuk. Ez teljes mértékben igaz az adalékanyagokra is.

Az adalékanyagok között rengeteg különbség van

Minden egyes készítménynek más és más előnye van, az autó eltérő részében lehet őket alkalmazni és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Van például üzemanyag adalék, motorolaj és váltóolaj adalék is. Ha a teljes kínálatra vagyunk kíváncsiak, akkor a legegyszerűbb, ha meglátogatunk egy erre specializálódott oldalt, mint amilyen a FilterABC webáruháza.

autót szerelő férfi

Teljesen jogosan felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán miért van szükség adalékanyagokra? A legfontosabb feladata ezeknek a termékeknek az, hogy az autó élettartamát meghosszabbítsák, valamint magán a vezetési élményen is javítanak.

Vannak olyan változatok, amelyek segítségével például az autó motorja halkabb lesz. Adalékanyagok nélkül az egyes alkatrészek sokkal gyorsabban elkopnának és könnyebben meghibásodnának.

Összességében kijelenthető, hogy az adalékanyagok nagy szerepet játszanak a biztonságos vezetésben. Ha ugyanis menet közben hibásodik meg vagy használódik el alkatrész, akkor annak súlyos következményei lehetnek és akár balesethez is vezethet.

Az alkatrészek egymáshoz súrlódnak, de hogyan védekezzünk?

Egy átlagos autóban is rengeteg olyan elem van, ami folyamatosan mozgásban van vagy hatalmas terhelésnek van kitéve. Ezek a kopó-forgó alkatrészek, melyekhez használat közben egy másik alkatrész egyfolytában hozzáér, tehát súrlódnak egymással. Az motorolaj adalékanyagok ezeket a hatásokat csökkentik és megakadályozzák az adott elem gyors elhasználódását.

Milyen adalékanyagokkal találkozhatunk?

Mind a felhozatalból, mind típusból elég sokkal találkozhatunk. Az egyik legnépszerűbb a motorolaj, ami a motor megfelelő használatáért felel. Ennek a készítménynek három fő feladata van.

Elsősorban a motor alkatrészeinek felületén csökkenti a hőmérsékletet, ugyanis használat közben egymáshoz súrlódnak, ami hőt termel. Másodsorban létrehoz egy védő hatású olajréteget, más néven olajfilmet, ami meg tudja akadályozni a száraz-súrlódást egyes alkatrészek között. Továbbá még abban is segít, hogy a motor működésével járó zajokat csökkentse, így a vezetési élmény is jobb lesz. Mindezekhez tudunk a motorolaj alap adalékolásán felül hozzáadni, ha motorolaj adalékot használunk.

Üzemanyag adalékkal is találkozhatunk, aminek az a feladata, hogy az üzemanyagba adagolva a teljes ellátó rendszert tisztítja, szelepeket és kipufogó rendszert védje. A váltóolaj adalék hasonlóan működik a motorolajhoz, ugyanis annak is az elsődleges feladata az, hogy az egyes alkatrészeket megóvja a súrlódástól, és így a gyors elhasználódástól is.

A megfelelő adalékanyagok kiválasztása nem egyszerű, de szükséges, mivel nagyban hozzájárulnak az autó élettartamához.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés