Tavaszi immunerősítés gyógygombák segítségével (x)

Bár a legtöbb gombafajtát főzésre alkalmazzuk, jócskán akad köztük olyan (például a shiitake, a kínai hernyó-, a mandula- és a süngomba), amely az egészségünkre is jótékony hatással van. Ezeket nevezzük gyógygombáknak, amelyeket Kínában és Japánban már régóta alkalmazzák immunerősítő, vérnyomás- és vércukorcsökkentő hatásuk miatt.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a CBDisland.eu néhány étrend-kiegészítő kapszulájában is megtalálható gyógygombák lentinánt is tartalmaznak, amely igazán hatékonynak bizonyul a rák megelőzésében és kezelésében. Megakadályozza ugyanis a rákos sejtek termelődését, illetve ha már jelen vannak, akkor beindítja náluk a programozott sejthalált.

tenyérben gyógyszerek

Milyen egyéb hatóanyagokkal rendelkeznek?

Bár a kutatások még nagyban folynak, de az orvosoknak már számtalan hatóanyagot sikerült azonosítaniuk. Ide sorolhatóak például a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek, a rostok és az esszenciális aminosavak. De megtalálhatóak még bennük olyan növényi anyagcseretermékek is, mint például a gombák keserű ízéért felelős triterpének, amelyek a kortizonhoz hasonlóan megakadályozzák a hisztamin kibocsátását, serkentik az anyagcserét, segítik a keringést, és ezáltal pedig csökkentik a vérnyomást. 

Emellett a gyógygombák olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek segítségével sokkal könnyebben tudja a szervezetünk kezelni a fizikai és a lelki stresszt, valamint leküzdeni a kórokozókat. 

Mikor szükséges az ilyen étrend-kiegészítőkkel lefolytatott kúra?

Ha semmilyen tünetet nem tapasztalsz, akkor talán a legjobb időpont egy ilyen kúra lefolytatására tavasszal és ősszel van. Az utóbbi esetében felkészítheted a szervezeted a téli járványokra, az előbbi segítségével pedig a tél folyamán legyengült immunrendszert újból életre keltheted.

Abban az esetben viszont, ha olyan konkrét panaszokat tapasztalsz, mint a krónikus fáradtság, az alvászavarok, a gyakori fejfájás, az indokolatlan ingerlékenység vagy a nátha és az influenza tünetei, akkor ugyan az alapprobléma kezelése az elsődleges, de egy kiegyensúlyozott immunrendszerrel sokkal könnyebben talpra állhatsz.

Ehhez egy, a pecsétviasz- és a kínai hernyógomba kombinációjából készült kapszulát javaslunk

A CBDisland.eu kínálatában megtalálható CBDVital Reishi és cordyceps kapszula alapját a pecsétviasz- és a kínai hernyógomba kombinációja adja. Az előbbi talán az egyik legsokoldalúbb gyógygomba, amit a kivételes immunerősítő és vírusölő képességének köszönhet. De a legjobb tulajdonságai közé az tartozik, hogy csak akkor hat, amikor szükség van rá. A kínai hernyógomba hatóanyagai pedig szabályozzák a túlműködő immunrendszert.

Ez az étrend-kiegészítő különösen hatékonyan alkalmazható az immunerősítésben, mivel tisztán koncentrált gombakivonatokat tartalmaz. Abban az esetben pedig, ha olyan mikroelemekkel használod együtt, mint a B-komplex, a magnézium és a CBD, akkor maximálisan kiaknázhatod a benne rejlő potenciált.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés