Rávilágítunk a kültéri lámpák előnyeire (x)

Azontúl, hogy a kültéri lámpák elengedhetetlenek, ha sötétedés után nem szeretnél a bejárati ajtóig botorkálni, számos más funkciójuk van. Mivel az ember nem lát olyan jól éjjel, ezért gondoskodnia kell megfelelő fényforrásról. Az épületen belül ez egyértelmű, de a fedett terasz, gépkocsibeálló, kerti járda biztonságos és komfortos használatához is célszerű lámpákat felszerelni.

Otthonosan a teraszon

A hagyományos mennyezeti világítás mellett vagy akár helyett a teraszon, pergola alatt meghitt hangulatot teremthetsz a ViaLuce Fénystúdió kültéri állólámpáinak vagy asztali lámpáinak segítségével. Ezek a termékek többségében hordozhatók, emiatt nem okoz problémát, ha nincs a közelben konnektor. Könnyen megtalálod a terasz stílusához illő darabot, mert a lámpatestek elképesztően változatosak. A moderntől a vintage enteriőrig lefedik az igényeket. 

kültéri világitás

Világítsd ki a házat

A homlokzati világítást a háztervezésnél érdemes figyelembe venni, mert utólag a kábelcsatornák látványa ronthat az ingatlan összképén. A ház falára szerelt lámpatestekkel több célod is lehet. Elhelyezhetsz egyet-kettőt a bejárati ajtó köré, hogy naplemente után ne kelljen kínlódni a megfelelő kulcs megtalálásával és a zárba illesztésével. 

De ennél leleményesebben is használhatod a fényeket. A felfelé és lefelé világító lámpákkal sötétedés után szó szerint más megvilágításba helyezheted otthonodat. Kiemelhetsz esztétikus részeket, de egy jól megtervezett homlokzati világítás egy nappali világosságnál átlagosnak kinéző házból estére varázslatos fészket varázsol.

Milyen fényforrások valók a homlokzatra?

Az otthonod stílusától, illetve a világítás céljától függően rendkívül változatos palettáról válogathatsz. Egy vidéki parasztház oldalára a klasszikus kandelábereket javasoljuk, a modern ingatlanok esetében akár a falmosó fény is jól mutat. A betörők távol tartására alkalmas lehet a mozgásérzékelős reflektor lámpa. 

Tündérkert fényjátékkal

Ha van olyan szeglete a kertednek, amire büszke vagy, azt alulról megvilágítva kiemelheted a környezetéből. Egy bájos virágágyás, formára nyírt bokor, impozáns madáritató mesebeli látványt nyújt az éj sötétjében halványan megvilágítva. 

A kaputól az épületig tartó útvonalat célszerű földbe szúrható napelemes vagy hagyományos LED-es kis méretű oszlopokkal kivilágítani. Ez is klassz hangulati elem, és még hasznos is, hiszen biztonságosan lehet eljutni az ajtóig. 

Élj a kertben, élvezd, hogy naplemente után egy teljesen másik arcát mutatja. A kivilágított családi házak a közhiedelemmel ellentétben nem vonzzák jobban a hívatlan vendégeket. Sőt, mivel kevesebb árnyékos részen tudnak megbújni, inkább elkerülik ezeket az ingatlanokat. Látogass el a ViaLuce Fénystúdió webáruházba, és használj bátran kültéren is izgalmas fényforrásokat.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés