A kérdés, aminek már most foglalkoztatnia kellene: a nyugdíj (x)

Sajnos nagyon sokaknak a nyugdíj kérdésköre, az, hogy lesz-e vagy sem, csupán akkor kezd előkerülni, amikor szüleik vagy ők maguk kerülnek az utolsó évtizedeikbe.

Általában a nyugdíjat szorosan kötjük az időskorhoz, s ilyen formán általában kerülünk mindent, ami ezzel kapcsolatos. Mi abban reménykedünk, hogy bejegyzésünk elolvasása után számodra is fontossá válik majd a téma annyira, hogy akármilyen idős is vagy, már elkezdj foglalkozni vele.

Tarts velünk, hogy mindent megtudj!

Miért nem szeretünk beszélni a nyugdíjról?

Ahogyan azt már a bevezetőnkben is említettük, a nyugdíj és az időskor sokak fejében kéz a kézben jár. Éppen ezért szeretjük terelni a témát. Senki nem szeret arra gondolni a húszas, harmincas, negyvenes éveiben, hogy egyszer majd ő maga is ebbe a korba kerül. Ennek azonban az a negatívuma, hogy így nagyon sokára tudunk kapcsolni, mit is kellene vagy épp kellett volna tenni azért, hogy egyáltalán legyen nyugdíjunk.

filter.hu nyugdíj

Lesz nyugdíjunk? Miért ne lenne?

A Filter.hu-n számos gazdasági témájú cikk jelenik meg a nyugdíjhoz kapcsolódóan, és ez nem meglepő. A kormány folyamatosan újabb és újabb döntéseket hoz, amelyeknek aztán komoly következményei lehetnek akár rád nézve is!

A nyugdíjra azért kell már most gondolnod, mert a sok változtatás miatt nagy esély van arra, hogy mire oda jutsz, hogy járna neked is az állami nyugdíj, már nem leszel rá jogosult. A nyugdíjadat nagyban befolyásolja, mennyit és hogyan dolgozol mostantól egészen az időskorig! Nem véletlen az sem, hogy a bankok és a pénzügyi tanácsadók is gyakran beszélnek arról, hogy érdemes már a húszas, harmincas éveidben előre félretenni némi pénzt egy külön számlára, hogy mikor arra kerül a sor, legyen megtakarításod.

A legrosszabb lehetőségek, amelyre nem szeretünk gondolni

Persze most felmerülhet benned, hogy tényleg olyan fontos-e ezzel a témával foglalkozni?! Az a helyzet, hogy nagyon is lényeges tudni, hogy mennyi nyugdíjad lesz majd, ugyanis jelenleg, amikor ez a bejegyzés készül, a minimálnyugdíj 50-55 ezer forint körül jár. Ez pedig egészen odáig vezethet, hogy a nyugdíjasok szinte az éhezés szélére kerülnek. Ne hagyd, hogy ilyen sorsra juss, tegyél ellene már most! Hatvan, hetven, nyolcvan évesen már nem fogsz tudni tenni azért, hogy megemeld egy kicsit a bevételed, azt pedig nem tudhatod, hogy a gyermekeid fognak-e majd támogatni vagy sem.

A lényeg tehát, hogy időről időre foglalkozz a leendő nyugdíjaddal, azzal, hogy mennyit kapsz majd, és hogy mit kell már most megtenned, ha azt szeretnéd, hogy kényelmesen élj, amikor szeretnéd letenni végre a munkát.

Te mit tettél eddig, hogy nyugdíjasként tényleg az arany éveid élhesd?

(x) Hirdetői tartalom