Illóolajok használata szaunában és a mindennapokban (x)

Az év bármely szakában jól eshet a finn szauna használata, de különösen a hűvösebb időszakokban nyújtanak igazán hatékony felfrissülést. Ehhez az élményhez pedig hozzájárulhat az is, ha közben különféle illóolajokat alkalmazunk. Lássuk, hogy melyek lehetnek a legnagyobb segítségünkre a hűvösebb időben.

Az illóolaj természetes segítség

Sokan már a legkisebb orrfolyás vagy épp torokkaparás megszüntetéséhez is a különböző gyógyszerekhez fordulnak. Valószínűleg ők nem tudják, hogy mekkora segítséget jelentenek az illóolajok abban, hogy hamar visszanyerjük az egészségünket, és újra a legjobb formánkat hozzuk.

Számos kiváló illóolaj van olyan jótékony hatással a szervezetünkre, aminek köszönhetően sokkal jobban érezzük magunkat a legnagyobb takonykór idején is.

Ennek kihasználása érdekében érdemes heti egy alkalommal, de legalább kéthetente illóolajok nyújtotta aromaterápián részt venni. Mivel ezeknek nem csak kiemelkedően jó az illatuk, sok felső légúti nyavalyával bánnak el, ha jókor és jó helyen használjuk őket.

Szaunában az illóolajok hígításához minden esetben vizet kell használni, hacsak nem szeretnénk fullasztó élményben részesülni.

infraszauna

Melyik a legjobb megfázásra?

Ha csak elővigyázatosak szeretnénk lenni, esetleg érezzük, hogy valami bujkál bennünk, vagy már le is döntött a lábunkról, akkor érdemes utánanézni a következő illóolajoknak.

  • Citromfűolaj: A citromfű egy stresszoldó, nyugtató hatású növény. Nincs ez másként az illóolaj változatában sem, tehát ez is igazi feszültségoldó. Emellett még kitűnő fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, sőt még dezodoráló hatással is bír. Ha pedig mindez nem lenne elég, a gyomor- és bélrendszeri megbetegedésekre is igen jól hat, tehát nem kell azonnal gyógyszerért rohanni.
  • Eukaliptuszolaj: Annyira jellemző az illata, hogy szinte mindenki felismeri, ha érzi ezt az aromát, ami segít a meghűlés, köhögés és orrdugulás megszüntetésében. Emellett meglehetősen hasznos olaj, hiszen antibakteriális hatással bír, aminek következménye, hogy remek gyulladásgátló is egyben. Tehát ha úgy érzed, hogy közelít a betegség, ne hagyd magad, vesd be az eukaliptuszos szaunázást, és hidd el, úgy fogod érezni magad, mint akit kicseréltek.
  • Levendulaolaj: Ki ne ismerné a jellegzetes lila növényt, ami hihetetlenül jó illatával képes távol tartani a szúnyogokat is? Emellett a fejfájás legtermészetesebb ellenszere, ami megfázás esetén is igazi csodaszer. Tökéletes választás fülfájás és sajgó ízületek esetén is, hiszen fájdalomcsillapító hatásának hála remekül kiváltja a különböző vényköteles darabokat.

Te is kipróbálnád az illóolajokat a szaunában? Ha igen, a Gemini-Duo kínálatában biztosan nem fogsz csalódni!

(X) Hirdetői tartalom