Milyen Facebook-hirdetéseket célszerű használnod? (x)

Kevés az olyan vállalkozás ma, amelynek nem érdemes hirdetnie a Facebookon. Ha több látogatót szeretnél a weboldaladra, növelni szeretnéd az ismertségedet, vagy a márkád ismertségét, sokféle kiváló lehetőség áll előtted a Facebook-eszközök használatával, az egyik ilyen a Facebook-hirdetés.

A megfelelő hirdetéstípusokkal emelkedni fog a konverziós ráta, a rossz hirdetésekkel vagy rossz beállításokkal viszont csak szórod ki a pénzt az ablakon. Ezt a témát vizsgáljuk ebben a cikkben.

Miért fontos a marketingcélok meghatározása?

Másképp kell hirdetni, ha terméket vagy szolgáltatást értékesítesz, mintha csak a márkádat szeretnéd népszerűsíteni. Tehát előre meg kell határozni, mi is lesz a hirdetés célja, és a célok elérését mérni is kell. A célok feltérképezéséhez az alábbi kérdésekre kell válaszolnod:

 • Miért akarsz reklámozni?
 • Több látogatót szeretnél a landing oldaladra?
 • Több vevőt szeretnél?
 • Feliratkozókat vagy ajánlatkérőket gyűjtenél?
 • Ki a célközönséged?

Ha szeretnél segítséget kapni a kérdések megválaszolásához, keresd a Klikkmarketing Facebook-szakértőit!

klikkmarketing, online marketing

Hirdetéstípusok a Facebookon

 1. Helyi ismertség növelése – Mutasd meg a közvetlen környezetedben élő embereknek hol a boltod vagy az irodád.
 2. Márkaépítés – Tedd ismertebbé a márkádat, juss eszükbe a vásárlóknak egy vonzó képpel és egy frappáns szöveggel.
 3. Videós hirdetések – Ez az egyik legnépszerűbb tartalom ma a közösségi médiákban, egy rövid videós üzenettel sokkal közelebb kerülhetsz az emberekhez.
 4. Akcióhirdetések – Kuponnapok, szezonális kiárusítások, leárazások meghirdetésére a Facebook kiválóan alkalmas.
 5. Érdeklődőkeresés – Egy jó csalival és egy egyszerű űrlap kitöltésével új érdeklődőket gyűjthetsz.
 6. Animált galériahirdetések – Ezzel a hirdetéstípussal több terméket is bemutathatsz egyszerre, minden képhez kapcsolhatsz egyedi landing oldalt.
 7. Dinamikus termékreklám – A megfelelő célközönségnek mutatja meg az általuk keresett terméket, ezáltal új potenciális vásárlók is tudni fogják, hogy nálad megtalálják, amit kerestek.
 8. Gyűjteményhirdetések – A termékeidet egy teljes képernyőn mutatja meg ez a hirdetés galériaszerűen, így azonnal egy átfogó képet kaphat a látogató a vállalkozásodról.
 9. Azonnali látogatói élmények – A terméked egy mini weboldalként jelenik meg a hírfolyamon belül, így a látogatóknak nem kell elhagyniuk a Facebookot.

Összegzés

A megfelelő hirdetéstípus használatával a konverziók jelentősen javíthatók, csökkenthetők a Facebook hirdetési költségek, mivel a releváns közönségnek jelenik meg a nekik megfelelő tartalom, úgy, hogy közben legtöbbször el sem kell hagyniuk a Facebook-hírfolyamot.

A Facebookon sokféle célhoz van megfelelő hirdetéstípus, csak ki kell választani a leghatékonyabbat. Határozd meg a célokat, válaszd ki a legalkalmasabb típust, keress hozzá illő képet és szöveget, és kezdj el hirdetni!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés