Milyen szigetelési munkák esetén javasolt az ásványgyapot használata? (x)

A különféle anyagokkal megvalósított hőszigetelés fontos eleme az épületeknek, ugyanis ezáltal biztosítható az otthonok kellemes klímája és energiahatékony működése. 

A hőszigetelések egyik leggyakrabban alkalmazott anyaga az ásványgyapot, amely tulajdonképpen a kőzetgyapotot, az üveggyapotot, valamint az Európában már nem gyártott salakgyapotot foglalja magába, mégis sokan, még szakemberek is a kőzetgyapot szigetelésekre használják. Mindkettő természetes alapanyagból készül, jó hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, tartós.

Hova érdemes ásványgyapot szigetelést választani?

Egy hőszigetelésnek számtalan feltételnek kell megfelelnie, a hő- és a hangszigetelés, a tűzvédelem elsődleges, de a páraáteresztő képesség is hasznos tulajdonság. Válaszd a Premep.hu természetes alapanyagú ásványgyapot szigetelését, amennyiben belső falak, válaszfalak, magastetők, tehermentes padlásfödémek, álmennyezetek szigetelésére keresed a legjobb megoldást. 

épitőmunkás szigetel

A kőzetgyapot lépésálló tulajdonsággal is rendelkezik, ezért padló szigetelésére is használható, szemben a üveggyapottal. Mindkettő a természetben fellelhető anyagokból készül, így amennyiben az egészséges élettér szempont, érdemes ezeket választani, szemben más, esetleg olcsóbb vagy a hőszigetelés szempontjából jobb anyagokkal szemben. 

Milyen kedvező tulajdonságai vannak az ásványgyapotnak?

A szigetelőanyag szálai közötti levegőnek köszönhetően kiváló, időtálló hőszigetelő képességgel rendelkezik, alkalmas az épületek hőveszteségének, ezáltal a fűtési és hűtési költségek csökkentésére. Tömöríteni nem szabad, mert az a hőszigetelési értékét nagymértékben csökkentheti.

Akusztikai szempontból is jól szigetel, növeli a komfortérzetet, ezért forgalmas utak, más zajforrások közelében elhelyezkedő épületek esetében is nagyszerűen alkalmazható.

Lélegző anyag, kiváló páraáteresztő képessége révén kizárja a külső falak belső falfelületein a páralecsapódás, és ezáltal a penészedés kialakulását.

Biztonsági szempontból is megfelelő, ugyanis nem éghető anyag, így nem tűzveszélyes, vagyis egy épülettűz esetén van idő elhagyni a helyszínt. 

Időtálló, ugyanis ellenáll a rágcsálóknak is. 

Környezetbarát építőanyag

Az ásványgyapotot alapanyaga általában bazalt, kvarc, dolomit és mészkő, nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, gombaölő, égésgátló vagy -késleltető szereket, 100%-ban természetes, ezért azok számára is megfelelő lehet, akik a zöld építőanyagokat részesítik előnyben házépítéskor.

További nagy előnye, hogy bontásával nem képződik veszélyes hulladék, újrahasznosítható.

A kőzetgyapot alkalmas szigetelési rendszerekben való használatra épületek homlokzatán is. A kivitelezés szakszerűségére figyelni kell, szabályos elhelyezéssel biztosítható, hogy teljes élettartama alatt megőrizze kiváló hőszigetelő tulajdonságait.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés