Gyorsan pénzre van szükséged? Itt a megoldás (x)

Mindenkivel megesik olykor, hogy belefut egy nagyobb kiadásba, ami ráadásul határidőhöz kötött. Mindannyiunkkal megesik, hogy sürgősen szükségünk van egy kis (vagy egy kicsit több) pénzre. Mint már szinte mindenre, erre is van megoldás, a pénzintézetek felismerték az emberek ezen igényét. Gyorskölcsön formájában szállítják a megoldást a megszorult ügyfeleknek. Ebben a cikkben átvesszük a gyorskölcsönök legfőbb jellemzőit, hogy te is könnyebben dönts, melyiket veszed igénybe, ha majd esetleg megszorulnál.

Mi is az a gyorskölcsön?

A gyorskölcsön, ahogy a neve is mutatja, egy gyors kölcsön. De tényleg, ez a legfőbb tulajdonsága amellett, hogy egy személyi kölcsönt takar a megnevezés. Mivel kifejezetten azoknak lett kitalálva, akik gyors megoldást keresnek, ezért kézenfekvő, hogy a gyorsaság lesz a fő erénye.

Így ha szinte azonnal van szükséged egy kis pénzre, nem is lesz kérdés, hogy mit kell elsőként keresned. Ugyanakkor ez a gyorsaság valamelyest az árazás rovására megy. Nyilván egy szinte azonnal folyósított kölcsön esetén megnőnek a költségek, meg kell fizetni a gyorsasági felárat.

Legalábbis általában, de vannak már olyan gyorskölcsönök, melyek THM-je (teljes hiteldíj mutatója) megközelítőleg annyi, mint egy mezei személyi kölcsöné.

Hogyan szűröm ki a legjobb ajánlatot?

Úgy, hogy meghatározod, hogy számodra mi a legfontosabb ennél a hiteligénylésnél. A gyorsaság a fontosabb vagy a hitel költsége. Ennek megfelelően tudsz továbbhaladni pl. azzal, hogy megnézed a banknavigator.hu gyorskölcsön kínálatát, és a gyorskölcsönjeik feltételeit.

Amennyiben a gyorsaság a legfontosabb számodra, akkor válaszd a leggyorsabban folyósításra kerülő hitelt. Korábban a pár nap alatt folyósított hitelek is extrém gyorsnak számítottak, manapság viszont már vannak olyan gyorskölcsönök, melyeket akár egy óra alatt is folyósítanak. Persze nem ez a legjellemzőbb, de az aznapi vagy az egy napon belüli folyósítás teljesen reális.

bank

Ha viszont a hitel költségei a mérvadóak, akkor a számodra legjobb ajánlat megtalálásához alapvetően a THM-et kell megvizsgálni. Minél alacsonyabb, annál olcsóbb a hitel, annál kevesebb ráfizetéssel kell visszatörleszteni a felvett összeget.

Bármelyik is fontos számodra, érdemes olyan feltételeket is figyelni, hogy heti vagy havi törlesztésű-e a hitel, illetve hogy mekkora a maximális igényelhető hitelösszeg.

Mik a feltételek?

Alapvetően a gyorskölcsönök igénylési feltételei megegyeznek egy személyi kölcsön igénylési feltételeivel. Nyilván kell a 18 életévet betöltött életkor, de fontos az is, hogy megfelelő összegű igazolt jövedelemmel rendelkezz. Bár a jövedelem igazolásának ellenőrzésétől el tudnak tekinteni egyes pénzintézetek. Persze csak akkor teszik ezt meg, ha már ügyfelük vagy, és megvannak az adataid a rendszerükben.

Bármennyire is sietős, mielőtt döntenél, nézd át és hasonlítsd össze a kínált hiteleket!

(x) Hirdetői tartalom