Gyorsan pénzre van szükséged? Itt a megoldás (x)

Mindenkivel megesik olykor, hogy belefut egy nagyobb kiadásba, ami ráadásul határidőhöz kötött. Mindannyiunkkal megesik, hogy sürgősen szükségünk van egy kis (vagy egy kicsit több) pénzre. Mint már szinte mindenre, erre is van megoldás, a pénzintézetek felismerték az emberek ezen igényét. Gyorskölcsön formájában szállítják a megoldást a megszorult ügyfeleknek. Ebben a cikkben átvesszük a gyorskölcsönök legfőbb jellemzőit, hogy te is könnyebben dönts, melyiket veszed igénybe, ha majd esetleg megszorulnál.

Mi is az a gyorskölcsön?

A gyorskölcsön, ahogy a neve is mutatja, egy gyors kölcsön. De tényleg, ez a legfőbb tulajdonsága amellett, hogy egy személyi kölcsönt takar a megnevezés. Mivel kifejezetten azoknak lett kitalálva, akik gyors megoldást keresnek, ezért kézenfekvő, hogy a gyorsaság lesz a fő erénye.

Így ha szinte azonnal van szükséged egy kis pénzre, nem is lesz kérdés, hogy mit kell elsőként keresned. Ugyanakkor ez a gyorsaság valamelyest az árazás rovására megy. Nyilván egy szinte azonnal folyósított kölcsön esetén megnőnek a költségek, meg kell fizetni a gyorsasági felárat.

Legalábbis általában, de vannak már olyan gyorskölcsönök, melyek THM-je (teljes hiteldíj mutatója) megközelítőleg annyi, mint egy mezei személyi kölcsöné.

Hogyan szűröm ki a legjobb ajánlatot?

Úgy, hogy meghatározod, hogy számodra mi a legfontosabb ennél a hiteligénylésnél. A gyorsaság a fontosabb vagy a hitel költsége. Ennek megfelelően tudsz továbbhaladni pl. azzal, hogy megnézed a banknavigator.hu gyorskölcsön kínálatát, és a gyorskölcsönjeik feltételeit.

Amennyiben a gyorsaság a legfontosabb számodra, akkor válaszd a leggyorsabban folyósításra kerülő hitelt. Korábban a pár nap alatt folyósított hitelek is extrém gyorsnak számítottak, manapság viszont már vannak olyan gyorskölcsönök, melyeket akár egy óra alatt is folyósítanak. Persze nem ez a legjellemzőbb, de az aznapi vagy az egy napon belüli folyósítás teljesen reális.

bank

Ha viszont a hitel költségei a mérvadóak, akkor a számodra legjobb ajánlat megtalálásához alapvetően a THM-et kell megvizsgálni. Minél alacsonyabb, annál olcsóbb a hitel, annál kevesebb ráfizetéssel kell visszatörleszteni a felvett összeget.

Bármelyik is fontos számodra, érdemes olyan feltételeket is figyelni, hogy heti vagy havi törlesztésű-e a hitel, illetve hogy mekkora a maximális igényelhető hitelösszeg.

Mik a feltételek?

Alapvetően a gyorskölcsönök igénylési feltételei megegyeznek egy személyi kölcsön igénylési feltételeivel. Nyilván kell a 18 életévet betöltött életkor, de fontos az is, hogy megfelelő összegű igazolt jövedelemmel rendelkezz. Bár a jövedelem igazolásának ellenőrzésétől el tudnak tekinteni egyes pénzintézetek. Persze csak akkor teszik ezt meg, ha már ügyfelük vagy, és megvannak az adataid a rendszerükben.

Bármennyire is sietős, mielőtt döntenél, nézd át és hasonlítsd össze a kínált hiteleket!

(x) Hirdetői tartalom

Válságban a tőzsdére?

Már két cég jelent meg idén eddig a Budapesti Értéktőzsdén: néhány hónapja a KEG, vagyis a Közép-európai Gázterminál, a múlt héten pedig egy számítástechnikai szoftvercég, a Kulcs-Soft. De már egy biztosítótársaság, a volt jegybankelnök Járai Zsigmond felügyelte CIG Pannónia is jelezte tőzsdére lépési szándékát. És bár ez utóbbi, a CIG csak 2010-re időzíti a lépést, az első kettő vállalkozás bizony a globális gazdasági recesszió közepette jelent meg a börzén.

Kulcsár Tibor a tőzsdei bevezetés ünnepélyes pillanatábanA 20 évvel ezelőtt, egy újpesti lakás 6 négyzetméteres szobájában, 50 ezer forint alaptőkével megalapított betéti társaság, a Kulcs-Soft alapító elnök-vezérigazgatóját, Kulcsár Tibort többek között arról faggattam, nem őrültség-e a válság idején lépni a tőzsdeparkettre és egyáltalán mi vele a szándékuk. Nem volt-e visszatartó erő, ami a KEG papírjaival történt, vagyis hogy a gázcég néhány hónappal ezelőtti bevezetéskori árfolyama mostanra a töredékére esett a BÉT-en?

A Kulcsár Tibor vezérigazgatóval készült beszélgetés ez alkalommal nem csak meghallgatható, de írásban is megjelenik a Computerworld Hetilap jövő heti számában, valamint már most elolvasható a Computerworld Online-on.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Szerelme a tőzsde

exchangeHogyan él egy profi tőzsdei elemző és mennyire ingatta meg az elemzőkbe vetett hitet az Egyesült Államokból kibontakozott globális pénzügyi válság, amelynek következtében dollármilliárdok váltak köddé? Vége van-e már a krízis időszaknak, vagy jön-e még újabb mélypont? Hogyan határoznak meg célárat az elemzők? Mennyire tekinthető fejlettnek a hazai tőkepiac? Reális-e az OTP jelenlegi árfolyama, vagy ismét kidurranhat egy lufi? Csak néhány téma abból a beszélgetésből, amelyet az egyik ismert brókercég, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzőjével, Sarkadi Szabó Kornéllal készítettem.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban