Tippek és trükkök a gyermeked saját ágyba történő szoktatásához (x)

Bár a legtöbb szülő szíve megszakad, amikor a gyermekével már nem alhat együtt, de egy idő után muszáj meglépni a saját ágyba történő szoktatást. Ez a folyamat egyes csöppségek esetében viszonylag egyszerűen megy, néhány gyermek esetében viszont jóval több időt és odafigyelést igényel.

Mi a megfelelő időpont a saját ágyba szoktatás elkezdésére?

Biztosan ismered azt a mondást, hogy ahány ház, annyi szokás. Vagyis a saját ágyba szoktatás elkezdésének időpontját inkább a gyermeked igényei és a családotok körülményei kell, hogy meghatározzák, és nem szabad a nyugati országokban elterjedt módszerekhez görcsösen ragaszkodni.

Hogyan érdemes belekezdeni?

Kezdetnek mindenképpen azt javasoljuk, hogy vond be a gyermekedet is a vásárlásba. Engedd, hogy ő válassza ki magának az új fekhelyét a Csingiling Gyermekbútor gyerekágyai közül! Abban az esetben pedig, ha még azt is hagyod neki, hogy részese legyen az ágy elhelyezésének, akkor garantáltan könnyebben elfogadja majd a hirtelen jött változásokat.

alvás

De alapjában véve a saját ágyba való szoktatásnak a következetességen kell alapulnia, vagyis semmiképpen sem szabad engedni a késztetésnek, amit akkor érzel, amikor a gyerkőcöd nagy boci szemeket meresztve könyörög neked.

Ezenkívül fontos még a megfelelő rutin kialakítása. Ez lehet akár egy kellemes esti fürdőzés, vagy egy pohár tej elfogyasztása, egy a fontos, hogy ehhez az elalvás előtt mindig tartsátok magatokat. Ez ugyanis szintén nagyban elősegíti az új dolgokhoz történő alkalmazkodást.

Emellett javasoljuk még, hogy minden egyes lefekvéskor feküdj be mellé. Ezáltal ugyanis érezni fogja a szeretetedet. De fontos, hogy ne maradj ott addig, amíg elalszik, mert így a későbbiekben nem neked kiabál majd, ha éjszaka felriad, hanem egyedül visszaaltatja magát!

Abban az esetben pedig, ha mégis sírna, akkor se engedd közöttetek aludni!

Semmiképpen se engedj a kísértésnek! Próbáld meg inkább a gyerekszobában megnyugtatni! Rakd oda mellé például a kedvenc plüsseit, vagy cirógasd addig, amíg le nem csillapodik!

Fontos még a megfelelő matrac

Sok esetben az ágyban elhelyezett kényelmetlen fekvőfelület is nagymértékben hozzájárul a folyamatos felébredéshez, ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy egy jó minőségű, jól szellőző és a testalkathoz megfelelően idomuló matracot válassz.

Végül a megfelelő takaróról és párnáról se feledkezz meg!

Az ideális matrac mellett a megfelelő méretű és kényelmes ágynemű szintén az alvás minőségét befolyásoló tényező lehet. Így ezeknek a kiválasztását sem szabad félvállról venned. 

Válassz olyan takarót, amely vastagságra megfelelői és ideális a gyerkőc magasságához. Az sem jó ugyanis, ha a gyerek megizzad, de az sem, ha fázik alatta. Egyébként ugyanez igaz a gyerekszoba hőmérsékletére is. Próbáld meg megtalálni itt is a középutat!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés