Vászonkép ötletek – Milyen elképzelésekből születhetnek mutatós alkotások? (x)

Ha azt mondom, vászonkép, valahogy mindenkinek azok a cuki családi képek ugranak be, amelyek egy-egy különleges pillanatot örökítenek meg. Nem meglepő tehát, hogy egy vászonképgyártónál a megrendelések 90%-a ebből áll. Kell ennél szebb látvány? 

De mi lenne, ha szabadjára engednénk a fantáziánkat, és más ötleteket is számításba vennénk? A következő cikkben most utánajárunk, hogy milyen képek szolgálhatnak még a gyártás alapjául. 

Divatos vászonképek – Mi számít trendinek 2023-ban?

A faldekorációs trendek a lakberendezési alapelvekkel párhuzamosan változnak, így lehet, hogy ami a múlt évben tarolt, 2023-ban már idejétmúlt elképzelésnek minősül. A Vászonkép Szalon egyedi tippjei tükrözik az új trendeket, tehát cikkünkben mi is kifejezetten ezekre szeretnénk építeni. Tehát tisztázzuk, hogy milyen jellegű vászonképek hódítanak jelenleg! 

vászonképek elött ülő nő

A népszerű stílusok és minták közé sorolhatjuk például a line art, az absztrakt tintafolyás, az intenzív absztrak mintákat, ugyanakkor a női alak, az állati portré, a növényeket ábrázoló és az érzelmeket kiváltó kompozíciók egyaránt ütősek. 

Persze ez még nem minden. Ahhoz, hogy a képek beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket, érdemes néhány szempontot figyelembe venni. 

Mi alapján válasszuk ki a stílust?

A kiválasztás során domináns szerephez fog jutni a fal színe. Egy fehér alapú line art grafika például a színes háttérhez passzol jobban. Ajánlott mindig úgy megtervezni elképzeléseinket, hogy a kép és a fal színe elüssön egymástól. 

Érdemes továbbá játszani a színekkel! Ha olyan árnyalat mellett döntünk, amelyik visszahozza a helyiség valamely színét, akkor ütős lesz az összkép. 

Persze kicselezhetjük a kontraszt problémákat egy-egy fekete-fehér vászonképpel is, ezek ugyanis biztosan “nem vesznek össze” a tér színeivel. Ma már egyre többen kérik így a vászonképek gyártását. 

Ez azonban nem működik akkor, ha absztrakt darabokról beszélünk, ez esetben a szobai színek határozzák meg terveinket. 

Tippek a vászonképek rendeléséhez

Mivel nem egyszerű eldönteni, milyen méret az ideális és a legjobb minőségű képek begyűjtése is egy külön feladat, ezért úgy gondoltuk, hogy az alábbi tippek mindenkinek a hasznára lehetnek. 

  1. Profi, minőségi képeket tölthetünk le egyes ingyenes felületekről. 
  2. A méret a lényeg? A vászonképek esetében igen! Nagy felfelületre nagy kép vagy több kisebb kép kerüljön! Jó megoldás, ha egy falat kinevezünk fotófalnak. 
  3. Számolhatunk így is: a kép szélessége érje el a falfelület szélességének a felét. 
  4. Ötletelj, inspirálódj és tervezz, a vászonkép a te otthonod részét fogja képezni, ezért olyat rendelj, ami valóban tetszik neked.

Remélem, hogy hasznos ötletekkel gazdagodtál és most már tudod, hogy nemcsak a családi képek tarolnak, hanem néhány művészi darabbal is feldobhatod a lakásodat!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés