A kényelmes és biztonságos belépést biztosító Comelit kaputelefonok

A kaputelefon az az eszköz, amely biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszi azt, hogy éppenséggel kit is engedünk be a lakásunkba. Ebben a bejegyzésben a Comelit által forgalmazott készülékek példáján keresztül igyekszünk rávilágítani a modern kaputelefonok által kínált előnyökre és hasznosságra.

Mit várhatunk el manapság egy kaputelefon szett kapcsán?

Természetesen az egyik legfontosabb elvárásunk az lehet, hogy a rendszer működjön megbízhatóan. Kevés idegőrlőbb élethelyzet képzelhető el ugyanis annál, mint amikor hosszú-hosszú perceken át kell várakoznia valakinek a hidegben, mert a kaputelefon éppen felmondta a szolgálatot.

A másik kiemelt elvárásunk pedig a kényelmes és egyszerű használat. Senki sem szeret ugyanis az apró, alig kivehető gombokkal babrálni és folyton félrenyomni a tárcsázni kívánt kódot. Egy modern kaputelefontól igenis azt várjuk el, hogy néhány másodpercig tartson csak, amíg elindíthatjuk rajta a csengetést.

Milyen összetevői vannak egy hatékonyan működő kaputelefon szettnek?

Amennyiben le szeretnénk egyszerűsíteni a dolgot, akkor beltéri és kültéri egységre oszthatnánk fel magát a rendszert. Merthogy egy készülék kap helyet kint a bejáratnál, a vonal másik végén pedig a kaputelefonnal összeköttetésben álló lakás vagy lakások állnak.

A beltéri egységet célszerű úgy elhelyezni, hogy könnyen hallható legyen, amikor valaki csenget. A kültérre felrakott készülék kapcsán pedig arra érdemes törekedni, hogy a készülék minél inkább védve legyen a mechanikai hatásokkal szemben.

Vagyis kevésbé tudjon ráesni az eső, ne süsse túlzottan a nap sem, emellett pedig, ha van rá lehetőség, akkor a vandálok elleni védelméről is mindenképpen célszerű gondoskodni.

Comelit kaputelefonok okos kivitelben

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a napjainkban elérhető kaputelefonok legmodernebb változatait az okos készülékek teszik ki. Mitől számítanak okosnak ezek a modellek?

A beltéri és a kültéri egység összeköttetése egyrészt a normál vezetékes megoldás helyett wifi hálózat segítségével történik meg. Ezáltal nincsen szükség kilométernyi kábelt elhúzni a rendszer működtetéséhez, csak egy stabil internetkapcsolat szükséges mindehhez.

kaputelefon

Másrészt az okos kaputelefont a mobilunk segítségével is egyszerűen tudjuk kezelni. Mindössze annyi teendőnk van vele kapcsolatban, hogy letöltjük a készülékhez kapcsolódó alkalmazást. Így tetszés szerint akár a család minden tagja használhatja az applikációt, és kezelni tudja az éppenséggel csengő kaputelefont. Vagyis nem feltétlenül kell a beltéri egység közelében lenni a használathoz, hanem akár televíziónézés közben is nyitható lesz a kapu.

Támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)